Стойнев към Фандъкова: Оправете сметките за парно

OFFNews Последна промяна на 27 януари 2014 в 16:02 3650 10

Парно
Парно

Повече от 25 жалби от абонати на „Топлофикация София“ ЕАД постъпиха през последните няколко дни в Министерството на икономиката и енергетиката по повод сметките им за парно, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката.

В по-голямата част от възраженията столичани се оплакват от завишените сметки, получени през януари, които отчитат топлоенергията за месец декември 2013 г., уточняват оттам.

„Столична община да поеме своята отговорност към „Топлофикация София“ ЕАД и да даде адекватен отговор на софиянци, като преди всичко бъдат предприети необходимите действия за справедливо таксуване на абонатите.

Очевидно в системата на отчитане на топлинната енергия и в работата на топлинните счетоводители има съществени пропуски и не е контролирана адекватно. Проблемът с всички сметки да стане приоритетен и за Столична община като принципал на дружеството“ коментирал министърът на икономиката Драгомир Стойнев.

Преди месеци депутатът Явор Куюмджиев от БСП обяви, че ще предложи промени в Закона за енергетиката, с които топлинните счетоводители ще бъдат премахнати.

В началото на годината пък енергийното министерство промени начина на атчитане на топлинната енергия с промени в наредба, но после отложи приложението на промените, защото нямаше време топлофикациите да пренастроят софтуера си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.01 2014 в 13:10

Чудя се, защо при положение, че миналата година махнахме радиаторите, извикахме техник който пломбира всичко, направихме протокол който е при топлинния счетоводител аз все пак имам сметка от 102лв. за топлинна енергия за м.Декември и то при положение, че беше месец в който почти никой не е стоял в апартамента и на вън си беше чиста пролет. С кой акъл да отида да платя тая сметка !?!?!

28.01 2014 в 13:05

Парно - порно, все тая.Гледаш как я плющи и си викаш "много яко, супоер е !" пък като станеш и пипнеш радиатора той умрял от студ горкия, а на края на месеца Топлофикация си ти праща писъмце със сметката за лекуване на венерически болести!

28.01 2014 в 09:36

До трафоПОСТ - Винаги сме били на парно и това е най- доброто отопление! От 3 г. на етажа ми само ние сме с парно, останалите 2 апартамента не ползват, под нас също не се ползва. От 6 етажа само 2 са с активно парно. Не е нормално обаче за месец яноари миналата година да имам смента от 420 лв!!! А съседите от долните етажи около 120 - 150 лв. Пуснахме жалби и какво ли не. Да върнаха ни 120 лв. ЗА целия отоплителен сезон. Само 100 лв (95 ..или и 98 ) е таксата за отопление на общите части. В това число не влиза сметката за водата. Извинете но не виждам нищо рационално. Тази година реших да пробвам с ток и за момента е доста по евтино като изключа сметката от 190 лв за последния месец. Домакинството ми е от 2 човека. Ползваме 2 радиатора принципно. В хола и спалнята. Ето снощи отново нямаше ток повече от 2 часа. Това е София този месец и миналия през 4 - 5 дни няма ток за по 30 мин за по час... но след това си плащам сметката нали? Чувствам се безсилен пред всички тези институции! Не желая да плащам някаква сметка за общи части след като във входа няма радиатори и няма траби м/у етажите. Аз съм на последен етаж и в нас има само по 1 тръба докато на долните етажи са по 2. Защо аз плащам повече? Защо ми взимат пари за това че разбирате ли греем се от съседската топлина. Обаче съседите нямат парно! Извинете но това си е престъпление и то законно !!!!

27.01 2014 в 22:05

трафоПОСТe, като толкова добре ги разбираш нещата, обясни ми защо този декември сметката ми е 227 лв., а миналата година беше 180 лв. при положение, че този декември беше по-топъл и при положение, че разлика в потреблението ни няма, а и нямам информация нещо драстично да се е променило в блока /например много хора да са се отказали, доколкото знам никой не се е отказал/. Освен това, кажи ми къде да обжалвам тази сметка, казват, че е прогнозна - въз основа на консумацията от миналата година - а сега де, обясни!

27.01 2014 в 19:05

Слугинята на Тиквоча е зарязала сичко и обслужва протестуиращите раноблудни малоумници подстрекавани от нейни шеф. Трябва да се забрани със закон провинциални детски учителки с перуки да стават кметици.

27.01 2014 в 18:11

Мистерериозните 314 лв за месец декември при спряно парно!

П.С. Съгласен съм, този случай да бъде официално вписан в учебниците по математика , като пример за "ирационалност"

27.01 2014 в 17:23

трафоПОСТ, стига ръси глупости. Няма такова безхаберие в нормална държава. Спираш си парното, понеже никой не живе в апартамента и не искаш да плащаш за нещо , което не получаваш. Обаче в България плащаш, че и ще те осъдят понеже не получаваш нищо и и съответно не плащаш. В нормалните страни това се казва "рекет". Друг е въпросът, че едва ли общината е виновната за това. Такива са ни законите. Изготвени от "избраниците на народа".
Когато мафията управлява, рекетът е държавна политика!

27.01 2014 в 17:16

Парното е най-рационалният метод за отопление, стига всички да го ползват. В нашата кооперация няма нито един отказал се, което прави разходите за общи части минимални. Изчислявал съм и не виждам друг по-добър начина за отопление. В момента търся по-голямо жилище и едно от условията ми е да са с парно. Колегата по-горе със сметката от 110 лева без да се отоплява би платил още 80 и щеше да има пълен комфорт, но ние както знаем че преди да си платим предпочитаме да изядем и "солта" и "боя".

27.01 2014 в 17:06

Крайно време е това "дружество" да бъде ликвидирано! Дори и да нямаше огромни дългове, огромните загуби от старата инфраструктура и високата цена на газта го обезсмислят!

27.01 2014 в 16:55

Оф тази топлофикация!!! Спрях си парното и са за декември получих сметка от 110 лв за подгряване на вода и отопление от ОБЩИ ЧАСТИ! Какво е това безобразие! И какво на кого да се оплача има ли изобщо смисъл? Тея от енергото са същите как така решиха че декември съм изхарчил 190 лв ток като 90 лв е тока а до 190 са такси ддс и тем подобни!!!