Убиецът на Женя сам си определил "хонорара" за поръчката

01 февруари 2013 в 15:42 4070 3

Петър Ангелов, убиецът на Женя. Снимка: БГНЕС
Петър Ангелов, убиецът на Женя. Снимка: БГНЕС

Петър Ангелов, който е подсъдим за убийството на Женя Тодорова във Варна на 27 септември 2012 година, сам си определил възнаграждението, което трябвало да вземе за изпълнението на поръчката.  

Това е записано в обвинителния акт, който беше прочетен в съдебната зала в началото на делото.

Подсъдимият Петър Ангелов се призна за виновен и поиска делото да се проведе по съкратената процедура. Поръчителката на убийството обаче Светла Тодорова не се съгласи и процесът започна по общия ред. 

Преди да убие Женя, Петър се е надрусал два пъти. Приятелката му Даниела, която е дъщеря на обвинената за поръчител Светла, е знаела за готвеното убийство и кога ще бъде извършено.

Светла, която е леля на жертвата, често е заявявала пред дъщеря си, че няма да е лошо, ако бъде премахната Женя. Смъртта й щяла да убие от скръб родителите й и фамилната къща да остане за нея. Подсъдимата казала на Даниела да поразпита сред приятелите си кой може да извърши престъплението. При едно от посещенията на 21-годишния Петър в дома им, тя му предложила да убие племенницата й,  като на разговора присъствала и дъщеря й. Младежът се съгласил срещу сумата от 2000 лв., която той определил спонтанно. След няколко дни обаче се разколебал и Светла го заплашила да внимава, „за да не забатачат нещата”. Петър склонил, след като получил обещание за аванс от 500 лева. Тогава Светла му дала съвети да си купи ръкавици и маска, а след убийството да изгори дрехите си, съобщава Дарик. 

Приятелката на Петър Даниела обяснила пред разследващите, че с него се разделили след полунощ на 27 септември, а подсъдимият пак си купил наркотик и латексови ръкавици от денонощна аптека, след което отишъл в дома на свой приятел, с когото били заедно през цялата нощ. Оттам тръгнал към къщата на Женя на ул. „Лоза”, като по пътя се преоблякъл. Входната врата била открехната, както бил инструктирал Даниела да я остави. При влизането му в стаята на жертвата тя се събудила и между двамата започнала неравностойна борба. Петър нанесъл общо 77 порезни и прободни рани на младото момиче с ножа си, а след неговото счупване, използвал химикалки от бюрото на Женя. При намиране на нейното тяло от шията й стърчала една от писалките. Според съдебните експертизи смъртта й е настъпила за продължителен период от време. Пълзейки, жертвата се опитвала да излезе от стаята и да повика за помощ, но силите й не стигнали.  

В показанията, които Даниела дала пред разследващите, тя обяснява, че е вечерта по време на убийството е чула на няколко пъти силен шум. „Не излязох, защото се страхувах, че Петър ще ме обърка и ще убие и мен”, пише в протокола за разпит. Тъй като стаята на момичето се намира, точно над тази, в която е живеела Жена, тя успяла да чуе блъскане по стената. Даниела обаче решила да не слиза и да помага на братовчедка си, защото се страхувала да не я убият по погрешка. За отношенията си с Женя, непълнолетната Даниела разказва, че не били близки, но и не ги интересувало имотния спор между родителите им. Пред съдията тя е посочила, че не е била съгласна с неговите намерения, но е знаела, че това ще стане около 3.00 часа през нощта.

В показанията си тя заявява, че Петър всъщност не е лош човек – дори напротив, бил много добър и само се правел на лош. 

Според експертите смъртта на Женя не е настъпила веднага. Агонията на момичето е била дълга, усещала е много силна болка. Заради раните по лицето момичето не е могло да вика за помощ, десетки са били минути на агония и задушаване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!