Женя от Варна била убита заради 30 кв. м

Елица Мартинова 02 октомври 2012 в 08:23 4238 0

Убитата Женя Тодорова, Снимка: Личен архив
Убитата Женя Тодорова, Снимка: Личен архив

„Детето ми си отиде заради 30 кв. м площ. Женя не беше наследница на цялата къща, както пишат вестниците, щеше да наследи само частта на баща си“, каза през сълзи майката на убитото момиче пред „Нова телевизия“.

Ренета Тодорова уточни, че заподозряната в замисъла на убийството леля е обитавала по-голямата част от къщата.

„Те живееха на втория етаж в три стаи, ние живеехме на първия. Бяхма в една стая, в едно приземно помещение и в една кухничка“, казва Ренета Тодорова.

Двамата родители са категорични, че лелята е инициатор на зверското убийство.

„Тя е много злобна жена и иска всичко за себе си.“, споделя Ренета.

„А докато 15-годишната ми племенница беше малка, Женя се грижеше за нея като за родна сестра, беше неотлъчно до нея“, казва бащата на убитото момиче.

Според двамата заподозряната Светла е искала да завземе и първия етаж, за да може всяко от трите ù деца да си има стая.

Бащата на убитата Женя сподели, че сестра му е тормозела много майка им.

„Предполагам, че майка ми почина от тормоза на сестра ми, на собствената си дъщеря. Докато бях на работа, тя я тормозеше, когато си бях вкъщи, нямаше проблеми. Майка ми дори ме помоли да ù сложа секретна брава, за да се заключва и да не я безпокои Светла“, споделя Венцислав.

Двамата родители заявиха, че искат доживотна присъда за обвиняемите Светла и Петър. Те обаче казаха, че се страхуват съдът да не освободи лелята, защото има малки деца.

„Искам доживотна присъда без право на обжалване. Искам Светла да гледа как децата ù растат, без тя да е до тях, да ги гледа от затвора. Но нищо няма да овъзмезди детето ми, което умря в тия адски мъки“, каза през сълзи майката на убитата Женя.

 

21-годишната Женя Тодорова бе открита мъртва на 27 септември във варненския квартал „Васил Левски“. Според полицията извършителят е Петър Ангелов, който е действал по поръчение на Светла Тодорова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови