Родителите на Женя от Варна искат доживотен затвор за убиеца ѝ

Юлиан Христов 01 февруари 2013 в 10:52 5478 1

Петър Ангелов, убиецът на Женя от Варна. Снимка: БГНЕС
Петър Ангелов, убиецът на Женя от Варна. Снимка: БГНЕС

Единствената присъда, която ще ни удовлетвори, е доживотна без право на замяна. Това каза майката на убитата Женя Тодорова – Ренета Тодорова пред съдебната зала на Варненския окръжен съд, в която се гледа дело за убийството на дъщеря й.

21-годишната Женя Тодорова бе открита мъртва на 27 септември 2012 година във варненския квартал „Васил Левски“. Според полицията извършителят е Петър Ангелов, който е действал по поръчение на лелята на жертвата Светла Тодорова. Причината за мократа поръчка е станал спор за семейното жилище.

Днес делото срещу двамата стартира при засилен медиен интерес. Ангелов и Тодорова поискаха отлагане на процеса, за да бъдат сменени назначените им служебни адвокати. Съдът обаче отхвърли исканията им като неоснователни. 

Майката на убитата Женя заяви, че пари няма да върнат дъщеря й. Родители на жертвата поискаха 400 000 лева кръвнина.

Като свидетел по делото днес трябваше да бъде разпитана Даниела Тодорова - дъщеря на подсъдимата Светла Тодорова и братовчедка на убитата Женя. Тя обаче не се яви, което стана причина съдът да разпореди принудителното й довеждане. 

Делото ще се гледа по общия ред, като са призовани всичките 12 свидетели и 11 вещи лица, изготвили различните експертизи в хода на предварителното производство.

Според обвинението Петър е убил Женя по поръчение на Светла Тодорова - майка на приятелката му. Тодорова му обещала награда от 2 хил. лв. Първоначално младежът получил 500 лв. с уговорката, че остатъкът от сумата ще му бъде даден след момичето. Причината за враждата между семействата била, че Женя Тодорова е единственият наследник на къщата, в която живеела 38-годишната инициаторка на убийството и леля на убитата.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!