Цветанов: Ще има нови избори до няколко месеца

Последна промяна на 20 май 2013 в 08:46 2352 8

Цветан Цветанов Снимка: БГНЕС, архив
Цветан Цветанов Снимка: БГНЕС, архив

Убеден съм, че след няколко месеца ще бъдем изправени пред нови предсрочни парламентарни избори, прогнозира пред БНТ шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По думите на Цветанов България ще бъде управлявана от нова Тройна коалиция, която ще бъде „прикрита зад едно програмно правителство“.

Бившият вътрешен министър бе категоричен, че БСП, ДПС и "Атака" имат непреодолими различия по ключови политически теми и няма да успеят да управляват ефективно. Като пример той посочи въпроси като строежа на АЕЦ "Белене", увеличаването на минималната работна заплата и премахването на плоския данък. 

"Много е важно за българските граждани да чуят лъжите, които се казаха по време на предизборната кампания", отбеляза Цветанов.

Според Цветанов единствено депутатите на ГЕРБ ще останат обединени в 42-рия парламент и ще работят за интересите на българските граждани.

Касиране на изборите

Цветанов защити намерението на ГЕРБ да внесат искане за касиране на вота. По думите му в деня на размисъл са извършени недопустими нарушения, които са нарушили правото на гражданите спокойно да направят своя избор.

"Право на всеки гражданин е да бъде в едно спокойствие, за да може спокойно да упражни своя глас. Когато имаше противопоставяне в предизборната кампания, дори тогава не се стигаше до такива брутални нарушения, каквито имаше на 11 май", каза Цветанов и подчерта, че "българските граждани не са успели да упражнят правото си на глас, защото умишлено са били объркани от политическите партии".

Особено критичен Цветанов бе към телевизия ТВ 7. По думите му на 11 май медията е подела целенасочена кампания срещу ГЕРБ, с което е нарушила правото за размисъл на българските граждани. Цветанов коментира, че има подозрително изтичане на информация към ТВ 7, което според него е притеснително "защото всички знаят с кои лица се свързва въпросната медия". Бившият вътрешен министър подчерта, че ГЕРБ ще изиска всички становища на прокуратура по случая и ще прецени дали да инициира законодателни промени за строг контрол над медиите, "а защо не и за отнемане на лиценза".

Скандала с намерените бюлетини в "Мултипринт"

"Хронологията на събитията в цялата предизборна кампания говори за говори за систематичен план и кулминацията му бе на 11 май, когато спекулациите бяха изложени в публичното пространство", коментира скандала с намерените бюлетини в Костинброд Цветан Цветанов.

Той отново изрази увереност, че откритите в сградата на "Мултипринт" бюлетини са технологичен брак. Според бившия вътрешен министър бройката на откритите бюлетини е силно преувеличена.

"Каза се за 350 000 бюлетини, а никой не може да каже точната цифра, защото никой не ги е изброил. Не може да излизаш и да твърдиш, че това са над 350 000 бюлетини, никой не ги е преброил, вие да сте чули, че някой ги е преброил? Никой не е доказал, че са годни за спедиция.  Два часа по-късно след медийния шум прокуратурата пусна прессъобщение и потвърди над 350 000 бюлетини, готови за спедиция", каза Цветанов, намеквайки, че прокуратурата също участва в заговор.

Малко по-късно в разговора обаче бившият вътрешен министър смени позицията си и подчерта, че "вярва напълно" на главния прокурор Сотир Цацаров.

Сагата със СРС-тата

Относно скандала с незаконното подслушване Цветанов коментира, че е нетърпелив да изчисти името си. В неделя той заяви, че е готов "още в сряда да влезе в затвора", защото възнамерява да се откаже от имунитета си, веднага щом новите депутати положат клетва във вторник.

"Не на всяка цена трябва да си във властта. Аз съм пожелал лично от лидера да не бъда включен в нито един проектокабинет. Когато има такъв скандал, много ясно трябва да изразиш позицията си и да бъдат изчистени тези спекулации", каза Цветан Цветанов.

На въпроса дали очаква да бъде арестуван бившият вътрешен министър заяви: "Вече от всичко, което ми се случи, съм в състояние да преживея всичко, дори и подобен подход, ако се приеме, че е целесъобразен от прокуратурата на България".

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.05 2013 в 20:41

Не знам защо тези мутромилиционери продължават да мислят, че ще бъдат избрани отново. Слава Богу, тъпоумните лумпени, които гласуват за гербаджиите намаляват - бавно, но сигурно.

20.05 2013 в 14:23

Това с предсрочните избори от устата на Цветанов си звучи като намерение и закана за държавен преврат!!

20.05 2013 в 13:02

Я да помислим кога и кой съсипа армията?Това не е БСП, а новоизлюпените демократи- СДС.Политиката на волунтаризъм никога не е носила добро на България.Нито след 09.09.1944г. нито след 10.11.1989г.Българите по принцип сме късопаметни и често дрънкаме глупости.Помним само това, което ни изнася.

20.05 2013 в 13:01

Нека ББ и ЦЦ да поемат разходите по исканите от тях нови избори и нямат грижи!!!
Защо ние да им плащаме кефа?

20.05 2013 в 11:04

Надайте се Цвъчко, ти и Баце, то надането не е като ставането, пък и да стане, вие сте вече отписани, пътувайте към боклука, към пандиза, гдето ви очи видят, бандюгите са за боклука, шайката ГЕРБ - също

20.05 2013 в 10:05

ГЕРБ СА АВТОРИТАРНА ПАРТИЯ!ТЕ СА СРАМ ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА КАТО ФИЛОСОФИЯ ,КОЯТО ОЗНАЧАВА НАРОДОВЛАСТИЕ!СТИГА ЦВЕТАНОВ Е ЗАЛИВАЛ МЕДИИТЕ СЪС ЗАПЛАХИ И ПРОРОЧЕСТВА!ТОЙ НЕ Е ПОДХОДЯЩ НИТО ЗА ПОЛИТИК,НИТО КАТО ЛИЧНОСТ Е ЧИСТОПЛЪТЕН!НИМА НАШИЯ НАРОД Е ТОЛКОВА ЗАБЛУДЕН,ХИПНОТИЗИРАН ЛИ Е? КАК МОЖЕ НИКОЙ ОТ СИМПАТИЗАНТИТЕ НА ГЕРБ ДА НЕ Е РАЗБРАЛ ЧЕ Е БИЛ УПОТРЕБЕН ЗА ЛИЧНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ!НИМА ДЪРЖАВАТА НИЩО НЕ ОЗНАЧАВА ЗА ТЕЗИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА ГЕРБ!ПАРТИЯТА НЕ Е СИНЯ,НИТО ДЯСНА,ТЯ Е СБОР ОТ СТРУКТУРИ И ПРАВИЛА ОТ ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ!ЗАЩО НЕ РАЗБЕРАТ ЧЕ ЖИВОТА Е СИНУСУИДА-ВЕДНЪЖ СИ ВЪРХОВА ТОЧКА,ДРУГ ПЪТ СИ В МИНУСУВА !ЗАКОНИТЕ НА ФИЛОСОФИЯТА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗУЧАВАТ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ! КРИТЕРИЙ ДА Е ЕРУДИЦИЯТА ИМ А НЕ АТРАКТИВНОТО НАРОДНОСТНО ГОВОРЕНЕ ,МАЛОГРАМОТНОСТ И НЕПОДХОДЯЩО ОБРАЗОВАНИ!!!

20.05 2013 в 09:49

Групировката ГЕРБ няма място не в парламента, а в политиката изобщо.

20.05 2013 в 09:14

Знаем какво казва народа:"Ако не храниш своя армия,ще храниш чужда".Тъй нарченото БСП,което само казва,че е БКП,което направи всичко възможно от 1989г. до днес да останем и без армия ,какво друго може да се очаква от такива недоразумения,освен да седнат на една маса и да се съюзят с такива които се водят не българи.Тези чии интереси се очаква да защитят?Колкото до Волен Сидеров ако седне до тях,даже и да е в гръб, освен,че ще се озове с фес на главата,програмата му ще бъде провалена и като съучастник,ще трябва да даде обещаната си глава на тези които гласуваха за него.ГЕРБ,нямат работа в Парламент в който са такива алабарековки "народни" представители.