Цецка Цачева: Прокуратурата е неубедителна

19 май 2013 в 11:36 2397 3

Цецка Цачева. Снимка: БГНЕС
Цецка Цачева. Снимка: БГНЕС

Изнесените от прокуратурата данни за бюлетините в Костинброд звучат неубедително, обеви в интервю пред bTV Цецка Цачева.

Няма документ, който да доказва кога са отпечатани те и няма категорични данни, че намерените бюлетини са били валидни, а не брак, аргументира се тя.

По думите ú фактът, че собственикът на печатницата е общински съветник от ГЕРБ, не е конфликт на интереси, защото законът не се занимава с партийната принадлежност на участниците в търгове за обществени поръчки.

Според Цачева денят на размисъл е бил опорочен от една медия с помощта на някои партийни централи: „Как така една медия с участието на няколко партийни централи дадоха възможност на печатните медии да излязат със заглавия, в които директно звучеше „350 000 бюлетини за ГЕРБ”

Цачева повтори любимата теза на ГЕРБ, че за първи път в новата история на България една партия получава два пъти подкрепата на българските граждани, за да бъде първа политическа сила. 

Ако ГЕРБ съставя кабинет, Бойко Борисов ще бъде премиер, а Лиляна Павлова и Томислав Дончев ще бъдат предложени за вицепремиери.

На въпрос ще подкрепи ли ГЕРБ Янаки Стоилов за шеф на параламента Цачева каза, че личното ѝ мнение е „по-скоро не”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!