Опасно! Джигити зоват за 240 км/ч по „Тракия“ довечера

Юлиан Христов 19 юли 2013 в 17:32 16395 66

Магистрала
Магистрала "Тракия". Снимка: БГНЕС, архив

Грандиозна гонка и поставяне на рекорд за най-бързо изминаване на разстоянието между София и Бургас планират тази нощ привърженици на високите скорости.

Това става ясно от дискусия във форума skyscrapercity.com, за която алармираха читатели на OFFNews. В раздела за магистрали тази сутрин е проведена дискусия, в която човек с псевдоним SadR съобщава, че във фейсбук са се организирали хора, които да опитат да минат разстоянието за по-малко от два часа. В 8.45 часа потребителят е обявил събитието, като изразява недоумението си от липсата на ентусиазъм от останалите членове на форума.

„Не разбирам защо сте такива черногледи песимисти тук. Имаме нова магистрала, нека да ѝ се радваме, а не само да казваме как трябвало само да внимаваме. Разбирам, внимаването е добро нещо, обаче хайде нека да не прекаляваме“, е написал SadR, който подробно обяснява, че скоростта и изминаването на разстоянието за най-малко време зависят от човека, пътя, условията и автомобила. „Едно е човек да кара лада на 20г., друго е да кара нещо ново и тунинговано, чипосано, с нитро и тем подобни глезотии и екстри“, обяснява той.

Според него разстоянието София-Бургас се минава „спокойно за 2ч. и 30 мин.“, като прави дори още по смели предположения за това, че отсечката е около 100 минути или „потенциално 1 час и 30 мин.“

„Довечера сме се събрали хора във фейсбук групата ни да се опитаме как е да се мине цялата Тракия за под 2 часа. Като идея е добра, по-добре по Тракия да си тестваме тунингованите автомобили, отколкото на околовръстното, а и като стигнем в Бургас ще си направим сбирката там, и море има за уикенда. По сметки най-доброто време което е възможно би трябвало да е около 100 мин. или дори потенциално 1ч. и 30мин., но последното може да претовари двигателя, все пак не е като да вдигнеш за 2 минути 240км/ч на околовръстното, за час и повече си е много натоварващо, а може и горивото да не стигне защото разхода расте неимоверно със скоростта. Затова както и го бяхме обсъждали с аверчетата 2 часа е може би оптималният вариант за разумна граница, говоря за добри и тунинговани автомобили, не за лади петици.

Както и да е, довечера през нощта ще видим кое е разумното време за Тракия. Хайде и безаварийно“, завършва SadR.

Планирано е събитието довечера да стартира между 1 и 2 часа след полунощ, „за да няма тапи по пътя, а и полиция също“. Във Фейсбук групата участието си били потвърдили 400 души, което било потвърждение на предположението „че определено ще има трафик към морето“. „Което е добре, защото ако сме повече хора никой няма да посмее да ни спре, както протестиращите си затварят кръстовища, когато им скимне и никой не ги пипа. То и по околовръстното на гонките отдавна никой не ни закача. Обаче, гонките са до време, омръзват. Сега поне имаме един нов вариант за проба. Дори може да стане нещо редовно за петък/събота, или например за джулая може да стане традиция да минеш Тракия за под 2 часа и да отидеш до морето през нощта“, пояснява SadR.

В отговор на идеята за мегаготка има поредица от негодуващи потребители, които обявяват идеята за опасна и глупава.

Подписалият се като _Gh0st_ съветва участниците в гонката да спестят време на лекарите от спешна помощ и да напишат кръвната група на ръката си и това дали страдат от сърдечни заболявания. „Ей така, за всеки случай, ти си карай безразсъдно бързо - но спаси 2-3 други живота“, пише той.

Друг от „скептичните“ потребители на форума, шеговито отбелязва, че е добре това да бъде „подшушнато на катаджиите“, за да „изкарат по някой лев от шумахеровците“.

„Ти се трепи колкото искаш, но не забравяй, че ПЪТЯТ НЕ Е ТВОЙ и има ПРАВИЛА, КОИТО ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ. Независимо дали ти е приятно или не, СИ ДЛЪЖЕН ДА ПАЗИШ И ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАШ СЪС ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО. Дори и с раздрънканите ладички!“, коментира пък gmcat.

„Щом си толкова голям мъж, си направи частна магистралка и се състезавай по нея...“, е коментарът на nmnikolov.

Още по-скептично настроените изобщо пък не вярват, че има подобна организация, защото не било нормално да се съберат 400 души за подобна идея.

„Това са 400 потенциални престъпници! За да осъзнаеш глупостта, в която влизаш, помисли дали ще вземеш децата си със себе си? Защото по пътя може да има семейства с деца. Аз познавам такива, които пътуват нощем с децата си, защото е по-хладно и защото децата ще спят и няма да се налага да правят много почивки. Представям си как 400 хуни прелитат с 250 км/ч покрай 40 семейства с деца. Само за 1 нощ можете да удвоите черната статистика на България. SOS българи, идва армия от магистрални хулигани. Дано да се шегуваш“, пише Paroria.

 

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

   
  X

  Кристин Димитрова: седмокласниците писаха по разказа ѝ, а медиите я представиха като майката на Папи Ханс (подкаст)