Главният прокурор привика Кокинов за новите записи

Юлиан Христов 26 април 2013 в 17:00 3692 2

Главният прокурор Сотир Цацаров. Снимка: Сергей Антонов
Главният прокурор Сотир Цацаров. Снимка: Сергей Антонов

Главният прокурор Сотир Цацаров привика в кабинета си градския прокурор на София Роман Василев. 

Това става часове, след като изтекоха записи на експремиера Борисов с Кокинов и Мирослав Найденов. 

В записите се чува ясно, как Кокинов обяснява на бившия премиер, че са го забравили и че Цацаров, който ГЕРБ си избрали, бил с труден характер и не било лесно да се работи с него. Кокинов се обръща към Борисов с "шефе", а в част от разговора си те обсъждат и други прокурори, сред които Роман Василев и Божидар Джамбазов. 

Малко след Кокинов на спявка при главния прокурор е бил и зам. градският прокурор Роман Василев. 

В същото време бившият премиер Борисов не отрече автентичността на записите, като дори спомена, че те са правени в дома му. "Ако съм мислил, че Миро може да направи нещо срещу ГЕРБ, нито щях да го каня у нас, нито щях да говоря с него", коментира той пред журналисти. Борисов смята, че съществува паралелна структура на МВР, с което индиректно признава информацията за т. нар. "частно ГДБОП".

Според лидера на БСП Сергей Станишев прокуратурата трябва да направи спешна проверка на разпространените до медиите файлове. По думите му ако те са автентични, ще означава, че реално Борисов и Цветанов продължават да контролират държавата. От разговора между Борисов, Найденов и Кокинов става ясно, че върви дискусия за това как да се възпрепятства правосъдието. „Това е тежко криминално престъпление”, категоричен беше Станишев. Според него този скандал преоткрива задкулисието на управлението на ГЕРБ. „Тук вече не става дума за Цветанов. За Цветанов всичко е ясно на българското общество. Тук става дума за Бойко Борисов. Става видимо, че това е манталитетът и начинът на управление, който унищожава държавността. За каква справедливост, за какъв морал говорим?”, каза Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews