Станишев: Прокуратурата да провери записите (видео)

Нели Чолашка 26 април 2013 в 16:43 1779 0

Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

"Първото, което прокуратурата трябва да направи е спешна проверка на самите файлове и на тяхното съдържание", обяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той даде извънреден брифинг по темата подслушвания и най-вече за записа на разговора между бившия премиер Бойко Борисов, градския прокурор Николай Кокинов и бившия замаделски министър Мирослав Найденов, след като кацна от Лисабон, където беше на заседание на Партията на европейските социалисти (ПЕС).

"Ако се окаже, че са автентични (записите), става ясно, че независимо, че Борисов и Цветанов не са на власт, те реално контролират държавата - при тях идват прокурори на оперативки. Става ясно, че по същество контролът на ГЕРБ върху държавата е запазен", коментира лидерът на БСП.

Според него разговорът доказва, че тримата участници в него чувстват, че са над закона и най-вече манталитетът на управление.

Разговорът издава също, че върви дискусия как да бъде възпрепятствано правосъдието. "Това е тежко криминално престъпление", припомни Станишев.

Жельо Бойчев от БСП коментира твърденията на гербаджиите от вчера, че хората не се интересуват от темата подслушвания: "Причина за липсата на инвеститори и на работни места до голяма степен е заради подслушванията".

От БСП алармираха, че ГЕРБ заплашват хора, работещи по програми за временна заетост и учители, че ще останат без работа, ако не гласуват за ГЕРБ. На бизнесмени, които откажат подкрепа за ГЕРБ, се пращали проверки.

"БСП ще направи всички възможно да има честни избори - да се преброим честно", обяви Сергей Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!