Експерт: Записът е направен с микрофон от Миро Найденов

Последна промяна на 26 април 2013 в 14:22 8171 11

Бойко Борисов и Мирослав Найденов. Снимка БГНЕС
Бойко Борисов и Мирослав Найденов. Снимка БГНЕС

Записът на скандалния разговор между бившия премиер Бойко Борисов, градския прокурор на София Николай Кокинов и бившия земеделски министър е направен от Мирослав Найденов, чрез микрофон, закачен за тялото му с тиксо.

Това твърди аудиоексперт, работил много години в радиостудиа, който е преслушал записите през специална техника за аудиообработка.

Аргументите му са следните: Мирослав Найденов е единственият, който присъства през цялото време на записа. Другите влизат и излизат. Експертизата сочи, че неговият глас е най-близо до записващото устройство.

Първата половина на първия файл е замърсена с шумове, но от втората половина до края на разговора ясно се чува пулсът на Мирослав Найденов. Доказателство, че е точно неговият е това, че той се усилва в моментите, когато говори той или другите говорят за него. Особено силно усилване (с 20%) има, когато става дума за жена, с която живее.

Запис, през който се чува пулса, теоритично може да се направи и през телефон. Но в такъв режим телефонът трудно би издържал час и половина и съм почти сигурен, че на няколко места чувам шум от тиксо, каза експертът.

На въпроса ни дали Найденов може да е "окабелен" от прокуратурата, за да използва тя разговора като доказателствен материал в евентуално разследване срещу Бойко Борисов или Кокинов, експертът каза, че в СРС-тата, официално поръчани от прокуратурата ясно се чува контролен сигнал на всеки 30 секунди. В публикувания запис такъв контролен сигнал няма.

Мирослав Найденов има статут на защитен свидетел и добитата чрез него информация има доказателствена стойност в съда. Статутът му на защитен свидетел бе обявен вчера, но това не означава, че не е даден и преди това. От информацията в скандалния разговор става ясно, че е той воден след 5 април, когато журналистът от Mediapool Борис Митов бе привикан на разпит в прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.05 2013 в 18:54

Миро Найденов е просто един гадняр, няма по-голям от него. Каквото и да си гопворят големите, те имат право!!!ДА!!!

04.05 2013 в 18:56

И пак Яне Янев и РЗС се оказаха прави :)

29.04 2013 в 00:22

Bre tozi Miro bil golyam gadnyar be. Ega ti. Pravilno go izklyuchili ot partiyata. I v druga partia da ide, pak shte pravi nekakvi zapisi ne ustanoveni ili... Gospod go znae.

27.04 2013 в 06:37

Теа пидали съм ги ибал ве.....

26.04 2013 в 15:47

Това в тоалетната можеха да ни го спестят... Чурулик... чурулик... фшшшшшшшш...водата.

26.04 2013 в 15:28

Не знам "специалиста" къде го чу тоя пулс, според моите отслабнали уши това е шум от стъпките на човека който носи записващото устройство.

26.04 2013 в 15:21

Този "експерт", опитващ се да оневини Цецо явно, сигурно не е слушал въобще внимателно първата част, където гласът на Миро е далечен, а отчетливо се чува дрънкане на прибори и чаши по маса, после явно двамата с Кокинов сядат на масата с което дрънкането спира, а гласовете стават ясни и отчетливи. Микрофона е някъде по масата гарантирано. Без да съм Експерт го разбрах. :)

26.04 2013 в 15:11

Ла-ла-ла-ла-ла, не Ви чувам "чета" новинарчета, ла-ла-ла-ла. Има запис, първо да се отговаря по съдържанието, после ако има желаещи да си дискутират кой го е направил. Ако аз направя снимка, на която се вижда, как длъжностно лице извършва углавно престъпление, мене ли ще съдите първо, че съм го снимал без негово разрешение или него бе ?

26.04 2013 в 14:47

Простата го издаде човекът с микрофона. Той е около 45 годишен, уринира вече на пресекулки и има начални симтони на хиперплазия. :)

26.04 2013 в 14:40

Ако е от телефонът, който е в джоба му, би било съвсем същото ...