Поканиха български "ловци на бежанци" в Германия

OFFNews 08 септември 2016 в 18:54 9329 3

Снимка Facebook

Татяна Фестерлинг - германката, която беше на лов за бежанци в България, отново вдига шум: във Фейсбук тя обяви, че за националния празник на Германия на 3 октомври ще докара в Дрезден български "ловци на бежанци", пише Deutsche Welle.

Силите за сигурност са под тревога: на 3 октомври, когато в Германия се провеждат тържествата по повод националния празник на страната, ще има демонстрации не само на ислямофобското движение „Пегида”, но и на български „ловци на бежанци”. Организатор на тяхното шествие е 52-годишната Татяна Фестерлинг, която до април тази година беше част от ръководството на „Пегида”. На своята страница във Фейсбук Фестерлинг обяви, че ще докара в Дрезден членове на българска доброволческа група, която преследва бежанци край границата на България с Турция, съобщава „Билд”. Дрезден, столицата на провинция Саксония, е тази година домакин на общогерманското честване.

През юли Фестерлинг попадна в полезрението на германските правоприлагащи органи, след като призова „мъжете в Европа” да се вдигнат и да помогнат на българските доброволци. Тъй като призивът ѝ може да се тълкува като „вербуване на хора за чужда военна сила”, срещу Фестерлинг бе образувано предварително производство по чл. 109 h от Наказателния кодекс.

Срещу "нашествениците, тръгнали да грабят и изнасилват в името на исляма"

Преди това, в края на юни, Фестерлинг и нейният съмишленик от холандската „Пегида” Едвин Вагенсфелд се включиха в една военизирана доброволческа група, която преследва бежанци край границата на България с Турция. На снимки във Фейсбук Фестерлинг и „холандецът Ед” гордо позират в маскировъчно облекло, заобиколени от неколцина мъже с маски, за които се твърди, че са „невъоръжени, абсолютно законни доброволни помощници на българските граничари, преследващи нелегалните пришълци”. Фестерлинг пише още, че по българо-турската граница царят тежки условия - жестока жега, комари, нестабилен терен, непристъпни гори. И тъкмо в тези условия доброволците се борели срещу „потока нашественици от Турция”. Тя проучила намерените в райони дрехи, опаковки от лекарства и документи с арабски шрифт и стигнала до извода, че те са изоставени не от бежанци, а от „хладнокръвно пресметливи бойци на исляма, които идват от западнали култури и не желаят да имат нищо общо с нашия свободен, декадентски начин на живот, който те дълбоко презират и искат да унищожат”. Фестерлинг призовава „мъжете на Европа, и най-вече ветерани от войската и полицията” да заминат за България и да помогнат за възпирането на „нашествениците, тръгнали да грабят и изнасилват в името на исляма”.

Гербовете по униформите на мъжете, включително и превръзката, която носи самата Фестерлинг, ги идентифицират като една своеобразна частна армия, съставена от проруски настроени български националисти. Тези отряди твърдят, че са независими патриоти, но според експертите всъщност се борят срещу демократичната политическа система в България. Предводителят им Владимир Русев, който се подвизава във Фейсбук под псевдонима Валтер Калашников, очевидно целенасочено използва за своите цели български национални герои и символи. На своите страници в интернет „доброволците” призовават сънародниците си да охраняват южната граница и родината и по този начин да спасят света „от поробване от страна на ционистката международна финансова мафия”. Очевидно на Фестерлинг това ѝ допада. В България не само се говори за „крепостта Европа”, там хората действат, пише още тя.

"Готова съм да дам живота си!"

В началото на юли на един митинг в Лайпциг тя повтори апела си към „мъжете на Европа”: „Ей, мъже! Ако имате няколко седмици време и военна или полицейска квалификация, ако сте отворени и искате да научите нови неща, ако сте готови да живеете в оскъдица и на палатки в храсталаците, ако искате нови европейски приятелства, вдигайте се към Черно море, за да подкрепите нашите европейски съюзници!”. Фестерлинг добави, че по-точни указания ще бъдат публикувани на страницата ѝ в интернет и повтори, че Европа трябвало да бъде защитена от „ислямските нашественици”, че това било „последната битка в името на свободата”. Накрая ораторката заяви, че ако се наложи, сама е готова „да даде живота си” в тази борба.

Както в България, така и в Холандия „българската мисия” на Фестерлинг и на нейния холандски съмишленик Вагенсфелд получи парламентарно продължение. В българския парламент депутатът Атанас Атанасов отправи питане към премиера Бойко Борисов за дейността на двамата активисти. В отговор Борисов заяви, че до момента не е знаел нищо за пътешествието им. Холандската депутатка Атие Койкен също отправи подробно парламентарно запитване към правителството. Тя предлага „десните екстремисти - пазители на границите” занапред да нямат право да излизат от Холандия.

"Искат да замажат политиката за подмяна на населението в Европа"

Впоследствие Фестерлинг написа на своята страница в интернет, че критиката срещу нейните изяви в България идвала от „уж демократични политици в Холандия, Германия и България”, които по този начин демонстрирали „отвратителната си фашистка мутра”. Според нея в публикациите по темата „спазматично” се натрапвали понятия като „паравоенни формирования”, чрез които нейната дейност „се стигматизира и криминализира”. Всъщност тези критици просто искали „да замажат безпощадната политика за подмяна на населението в Европа”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12098

3

ето пак

08.09 2016 в 21:42

какви мъже сме ние, ако не отидем да дебнем бежанци по границата :D

13924

2

ScrewIslam

08.09 2016 в 19:40

“… ислямофобското движение „Пегида”
Важно уточнение: Терминът „ислямофобия“ е част от пропагандната война срещу юдеохристиянската култура на цивилизованите държави.
Всеки нормален човек, който възразява срещу ислямското нашествие в Европа получава този етикет. Медиите наричат рационалните хора със здрав разум ислямофоби.

Според мен вече всеки патриот, който е наясно с ислямската заплаха, трябва да се гордее като го наричат ислямофоб. А иначе реалността е, че разумните хора са ДЖИХАДОФОБИ. Просто не искаме да ни режат главите и да ни взривяват. Не искаме да ни ислямизират.

Българите са го преживели в продължение на 500 години. Не искаме никога повече да ни налагат ислям.

13531

1

Traqn Savov

08.09 2016 в 19:33

не мога да разбера, някой плаща за да ги толерират в Европа аз ако отида в германия и почна да сера така, и да се държа така както се държат тези "мигранти" като диви маймуни веднага ще ме приберат и ще ме осъдят. А пък мигрантите си безчинстват пред полицаите които стоят с кръстени ръце, а те стоят така понеже отгоре са им наредили така, въпроса е защо са им наредили отгоре така, какво печелят големците от разсипването на Европа, освен че се генерира омраза от населението към мигрантите.

Всъщност конспирацията е много по дълбока, но съм сигурен че ще почнат националистически настроения да се зараждат от обикновените хора, сигурен съм че в момента растат анти имигрантките настроения в цяла Европа, утре ще има и вече и анти нещо си партии.. и когато това се случи, нова национал националистическа партия ще вземе властта в Европа, дали точно това не е и крайната цел на занятието...

Единственият начин това да не стане, е закон за всеки, няма значение емигрант ли е или натурален жител..