Какви продукти изнасят най-много държавите в света (виртуална карта)

OFFNews Последна промяна на 15 май 2014 в 17:37 54793 9

България произвежда и изнася най-много дрехи за чужбина и заедно единствено с Албания е сред държавите в Европа, които се занимават с износ на текстил.

Това сочи ново проучване на изданието "Бизнес Инсайдър", позовавайки се на данни от ЦРУ.

Изследването е представено чрез карта на света, която посочва какви продукти изнасят най-много държавите.

В Европа преобладава износа на техника, машини, стомана и метал.

В Близкия Изток и Централна Азия е маркиран цветът на износа на петрол, злато и алуминий.

Според картата най-цветно е положението в Азия, където всяка държава изнася различни от своята съседка продукти. Китай изнася най-много електроника, Индия - скъпоценни камъни, а Мианмар - дървесина.

В Африка най-много износ има на петрол, диаманти, злато, кафе и чай.

В Северна Америка САЩ са лидерите на моторни части, компютри и телекомуникационно оборудване, а Канада изнася най-много автомобилни части.

В Южна Америка Бразилия изнася най-много транспортно оборудване, а Аржентина и Парагвай - соеви кълнове.

Цялото изследването може да видите на този линк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.05 2014 в 14:10

Докато малоумници като теб, не си намерят работа, а по цял ден седят и се чудят каква по цветуща псувня да употребят, бъдеще за нашата държавица - няма.
И не разбирам кво бучиш, че нищо не си излъгал. Ти само ругаеш, аз не видях една обоснована позиция във всичките ти коментари. Явно най - добрата ти обосновка са злобните епитетчета, които дори нямаш достатъчно акъл да употребиш правилно.
Ти си срам за родителите си.

16.05 2014 в 16:23

Korektor-е, ВСИЧКИТЕ ТИ коментари са лъжа, преувеличаване и глупости. Тъп си кат' гьостерица.

16.05 2014 в 12:30

Момче младо и (не)винно, какво да ти чете, какво да коментира дамата, като няма нищо за четене, направо благодеяние е направила да ти отговори ... Дори за стандарта на обикновен форумен хейтър - няма как да се класираш.
Явно са ти оставили писанията тук, с единствената цел да дразниш отвреме-навреме по слабонервната част от публиката, за да се вдига статистиката по брой на коментари на сайта, ама не се ласкай чак толкова.

16.05 2014 в 11:52

Ей, куреректоре, най-обичам простаци да ме учат на поведение. Заври си твоя акъл в мордорския руски джандем. Проблемът ни не е в европейските ценности, за които знаеш само прекарани през дебелото черво на сидеров, а че нещастната ни държавица е задръстена с празнословещи злобари като тебе.

15.05 2014 в 22:43

13. Да се приложи такава специална икономическа политика към частното селско стопанство, че то да бъде с ниска производителност и неефективно. При втория етап да се започне колективизация на селското стопанство. Ако се появи силна опозиция – да се намали доставката на средствата за производство и се увеличат данъците към държавата. Ако и това няма ефект, то селското стопанство да се доведе до състояние да не може да изхранва държавата и да разчита на внос отвън на храна.
31. Частните работници и предприятия да се снабдяват с лошокачествени суровини и оборудване, което да осигурява производството на лошокачествена продукция на цени, по-високи от държавните.
33. Да се контролира само изпълнение на плана на предприятия, произвеждащи суровини и други производства, включени в нашата инструкция. Забранено е изпълнението на плана за продукти и стоки за вътрешния пазар.

.......
Строго секретно! КАА/08.113, Москва, 02.06.1947 г., Инструкция НК/003 – 47;
http://www.extremecentrepoint.com/archives/7624