И шведите си имат Динко, но мореплавател

OFFNews 18 април 2016 в 16:14 5716 8

Шведската брегова охрана не действа активно срещу мигрантите, твърди Денис Юнг.

Активистите от шведската организация "Национално бъдеще" наричат себе си пирати и патрулират в пролива Йоресунд между Дания и Швеция, предаде RT.

Пиратите следят за контрабандисти, които незаконно вкарват мигранти в страната. Според основателя на организацията Денис Юнг, бреговата охрана на Швеция не изпълнява добре задълженията си. 

След като открият мигранти в морето, от "Национално бъдеще" информират бреговата охрана. През повечето време ние не виждаме присъствие на бреговата охрана, твърди Юнг.

Негов опонент, преподавателят по социология в Гьотеборгския университет Адриан Гроглопо членове на групата са привърженици на расистки и неонацистки кръгове в Швеция. Те са малочислени - само няколко човека патрулират с катер в пролива, твърди социологът. Той се пита защо правителството и полицията допускат такива действия. 

"Шведите, пък и всички скандинавци по принцип не могат да съжителстват с мюсюлмани. Това е невъзможно. В Швеция имаше много случаи на агресия от страна на мюсюлманите. На тях трябва да им се помага, но не и на територията на страната ни", категоричен е Юнг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!