Динко от Ямбол иска среща с Борисов, предлага клошари да пазят границата

OFFNews 08 септември 2016 в 16:18 12273 5

Да бъдат сформирани доброволчески отряди, които държавата да финансира, предлага ловецът на мигранти Динко от Ямбол. 

Според него в тези отряди трябва да влязат бездомни и бедни хора, които за да се изхранват, ровят в контейнерите за смет. 

Динко настоява и за среща на четири очи с премиера Бойко Борисов, на която да обясни подробно идеята си, като се надява, че тя ще бъде подкрепена от правителството. 

Пред Дарик Динко обясни, че ако държавата му позволи да лови законно мигранти, ще организира действията по границата с голяма прецизност.

"Ние не отиваме да се бием, просто отиваме да им кажем, че не им е мястото тук и да се връщат", посочи той.

Динко предлага още участниците в отрядите да преминават задължително психотестове, а пистолет да се дава на всеки десети.

"Ако премиерът и правителството ме подкрепи, за да има доброволни отряди, птиче няма да прехвръкне през границата. Ако те ми разрешат да нося отговорност с подкрепа на правителството, ще го направя по най-строгия начин, ще бъде изпипано по най-добрия начин", закани се Динко.

Той подчерта, че хората, които носят оръжие, задължително ще трябва да имат разрешително. 

"Да не сме тръгнали на екскурзия?! Не отиваме на границата, за да правим циркове, всичко трябва да е изпипано. Има хора, които бъркат по кофите, защо да не им се дадат пари, за да пазят границата. Така той ще се грижи и ще бъде отговорен, защото това ще му е спасението. Аз ще се радвам един ден, че аз съм дал идеята и ще ме споменават с добро, защото съм го направил с желание", каза още ловецът на мигранти.

Динко смята, че с примера си е вдъхновил Унгария за острата политика спрямо бежанците и създаването на доброволчески отряди по границата. 

"Унгария видяха от мен. Динко от Ямбол даде идея и те на база на тази идея събраха 3000 динковци и си решиха проблема", каза той.

Ловецът на мигранти подчерта, че не мисли да влиза в политиката и призова партиите да не му правят предложения да влиза в редиците им. 

"Това не е моят спорт и не ме възбужда да бъда политик. Ако аз се кандидатирам за политик, означава да стана като всички останали. Аз не искам да съм като останалите. Аз може да имам малко, но си е мое", подчерта той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews