Спецакция в село Антон след убийството на пастир (снимки и видео)

МВР: Районната прокуратура в Пирдоп е прекратила редица преписки срещу задържания за убийството

OFFNews 09 февруари 2022 в 16:19 3947 0

Снимка МВР

Криминална и икономическа полиция провеждат специализирана операция в село Антон след убийството на пастир в неделя

В акцията участват екипи на НАП и БАБХ.

Задържаният за убийството 40-годишен мъж е с четири криминални регистрации за различни престъпления - кражба на автомобил, взломна кражба, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, придобиване и държане на наркотици. Съдебните му регистрации са три, като по две от тях е осъден на пробация след споразумение с прокуратурата, а по едно е получил условна присъда.

Регистрираните сигнали срещу него от началото на 2020 г. са общо седем.

От полицията съобщават, че жалбите срещу задържания са подадени при предишното ръководство на РУ-Пирдоп. Две от преписките са образувани за грубо и арогантно отношение спрямо полицейски служители.

В края на 2021 г. служители на ГДНП поканили задържания за беседа в РУ-Пирдоп. Още на входа на районното управление мъжът демонстративно заявил, че не носи документ за самоличност, държал се грубо и нападателно към постовия служител. След като му бил съставен акт за неносенето на лична карта, агресивното му поведение се прехвърлило и към полицейските служители, провеждащи беседата с него. Той крещял и обиждал, подигравателно отказвал каквото и да е съдействие, като безцеремонно твърдял: „Нищо не можете да ми направите“.

Жалбата от потърпевшия служител на МВР, подадена в Районната прокуратура в Пирдоп, е прекратена с мотива, че деянието е от частен характер.

Втората преписка е за грубо и арогантно отношение спрямо друг служител на МВР. Тя също е докладвана по компетентност в Районната прокуратура в Пирдоп.

Следващите подадени сигнали са за: 

- скандал в заведение в село Душанци. От полицейските служители му е съставен предупредителен протокол. Преписката по случая е докладвана в Районната прокуратура и прекратена заради липса на данни за извършено престъпление.

- жител на село Антон сигнализирал, че докато с други членове на семейството му почиствали ливада, 40-годишният мъж е отправил към тях заплахи. Преписката по случая също е изпратена в Районната прокуратура.

- жалба от жител на Копривщица - пътувайки за Пирдоп, бил застигнат от лека кола и принуден да спре, след което шофьорът му е ударил два шамара. Извършителят е предупреден с протокол. Преписката е изпратена в Районната прокуратура и впоследствие прекратена поради липса на данни за извършено престъпление.

- анонимен сигнал във връзка с купуване на гласове. След доклад в Районната прокуратура в Пирдоп преписката е прекратена с изготвен отказ за образуване на досъдебно производство.

- жалба е от стопанин, че сред стадо коне е разпознал своя кобила и след като е казал на 40-годишния мъж, той е започнал да го заплашва и ругае. Материалите по случая са докладвани в Районната прокуратура, като е образувано досъдебно производство за извършено престъпление.

Срещу 43-годишния му брат, който е без криминални и съдебни регистрации до момента, има един сигнал през 2020 г. от гражданин, че публично е бил заплашен от него на съвещание на земеделските производители. Извършителят на деянието е предупреден по надлежния ред с протокол. След доклад на материалите по случая в Районната прокуратура преписката е прекратена поради липса на данни за извършено престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови