Прокремълска агитка наби протестиращи срещу „Нощните вълци“

OFFNews - Бургас 30 юни 2016 в 11:07 15479 36

Снимка OFFNews

Украинци и българи, събрали се на протест срещу посещението на рокерите от руския мотоклуб "Нощни вълци", са нападнати в Бургас.

Нападението е станало на бургаска бензиностанция в момент, в който участници от дефилиращата в България група мотористи, наричана още "рокерите на Путин", садяха липа като символ на мира и обединението на славянските народи. 

По данни на очевидци нападението е станало от страна на десетина души във военни униформи от т.нар. Воински съюз "Васил Левски" - група, която носи военни униформи и е поддръжник на политиката на Кремъл.

Рокерите от руския мотоклуб "Нощни вълци" пристигнаха в града в 8.30 часа тази сутрин. Близо 30 души пътуват с групата, която е на посещение в България.

Заради посещението им, група украинци, които живеят в морския град и в областта, и българи се организират „да ги посрещнат“. Искахме да им кажем, че не са желани тук, каза Мариан Горбан от „Диаспора Украйна“.

Той и неговите съмишленици се събират на бургаска бензиностанция, където са посрещнати от група мъже и жени във военни униформи от т.нар. Национален воински съюз „Васил Левски“.

Идеята на прокремълската агитка била „да приветстват“ руснаците.

Украинците пък искали да покажат, че са „срещу тази напаст“, както се изразява Мариан Горбан.

Ние защитавахме нашата родина на българска територия. Искахме да им кажем, че руснаците не са добре дошли тук. Те рекламират Путин, това означава, че рекламират война, агресия“, каза Горбан.

От около 30-те украинци 5-има са леко пострадали. По техните думи, нападателите са ги удряли с електрошок, блъскали ги и ги ритали.

Нападнали ги и с българското знаме като с копие, разказа Мариан Горбан. И българите, и украинците, бяха отведени в полицията на разпит. Сред местните симпатизанти на Кремъл имаше и жени в униформи, както и възрастен мъж с бастун.

В същото време, на метри от случката, български и руски рокери посадиха липа като символ на обединението на славянските народи. Бургас е първият град от мотопохода на руската група. Маршрутът им през нашата страна е един от лъчите на похода, който са нарекли „Южен поток“. В него влизат четирима руснаци, петима словаци и няколко поляци. Прогнозите им са, че с българските мотористи ще станат над сто души. Само вчера те са изминали близо 1300 километра и снощи са влезли от Турция. Преминали са през Чечня, Дагестан и Азербайджан. Досега са карали около 6 000 км. Казват, че основната им цел е укрепване на дружбата между славянските народи. Относно определението „рокерите на Путин“, Андрей Бобровский казва:

Нашият клуб наистина поддържа нашия президент. И считам, че това е нормално. Русия е голяма страна, много е сложно, не се получава всичко от първия път. Посоката е правилна, няма разединение, а обединение. Това съвпада с нашите идеи, затова го поддържаме. Той е нашият президент, нашият ръководител“, казва Бобровский.

Отец Радослав от църквата „Света Богородица“ отслужи водосвет за здраве и прочете молитва за безопасно пътуване. Руснаците подариха икона на Свети Архангел Михаил, която е осветена в манастира Троице-Сергиева лавра.

Групата на мотоциклетистите продължава към храм – паметника Шипка, след това към Троян, където също ще посадят липа и към София. Походът продължава през Сърбия, Хърватия и ще завърши в словашкия град Нитра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

42

Red or Dead

30.06 2016 в 20:02

“““““....По времето на Апостола никой никъде не е емигрирал и не ги е имало тежките последствия от комунизма. "НИЕ" сме си били тук, всичките.....“““““““


Хахахаа, много проникновено;) “прекрасно“ си схванал търсената от мен алегория със “съвременниците на Апостола“.....карай да е весело, то в Чикаго нали е много ветровито, може и да ти се получи все някога;)

11472

40

Zmee

30.06 2016 в 18:43

Red of Dead, По времето на Апостола никой никъде не е емигрирал и не ги е имало тежките последствия от комунизма. "НИЕ" сме си били тук, всичките.

63994

39

Red or Dead

30.06 2016 в 18:18

““““.....Зад националните идеи се крият хора, които няма с какво друго да прикрият глупоста си.......““““““


Дали така са си мислили и много от съвременниците на АПОСТОЛА.....твърде вероятно.......мислиш ли?!?

Естествено, че не съм съгласен с твоята теза, ама пък ти си вярвай в нея, щом ти дава такава увереност;)

И последно, ИЗОБЩО не съм съгласен, че “малкото свестен народ замина за Чикаго.“......ако това е вярно, тежко ни, не визирам естествено българите от Чикаго, ти мейби си от тях;) как е ....духа ли...духа ли и там вятърът на промяната;)

11472

38

Zmee

30.06 2016 в 17:53

Read of Dead, ти явно си още млад и не разбираш в каква посока се върти света.
Зад националните идеи се крият хора, които няма с какво друго да прикрият глупоста си. Националната идея е "НИЕ", а това тук в България вече го няма - 45 години изкуствена селекция на тарикати, след което голяма част от малкото свестен народ замина за Чикаго.
Национализъм... хаха.

63994

37

Red or Dead

30.06 2016 в 17:46

Дори ти “оцених“ поста подобаващо;)

63994

36

Red or Dead

30.06 2016 в 17:45

“““““.... ще се преместя на един океан разстояние и от там ще съчуствам искрено на останалите тук патриоти.......““““



Хвала, безценно, ето в това изречение е събрано цялото верую на......“умните...красивите...интелигентните...“

Еваларка за откровението, бро, ТОЧНО по такъв начин преди доста време описах как виждат “умните...красивите....“ бъдещото си участие в защита на Родината......НАЙС...ВЕРИ..ВЕРИ...НАЙС...колко добре съм напипал мисловната нишка на предателя, лицемера, лакея....

11472

35

Zmee

30.06 2016 в 17:31

Red of Dead, все приказки, за приспиване.
Ако все пак стане непоносимо, ще се преместя на един океан разстояние и от там ще съчуствам искрено на останалите тук патриоти.
 
X

Да помогнем на украинските деца!