Уволниха шефа на ''Пирогов'' проф. Асен Балтов

Новият директор е проф. Иван Поромански

OFFNews 14 юли 2021 в 17:51 6734 1

Проф. Иван Поромански е новият директор на УМБАЛСМ "Пирогов", който зае място на освободения от длъжност проф. Асен Балтов.

Решението на здравния министър Стойчо Кацаров е следствие от предоставените резултати от проверката на НЗОК, при която бяха съставени няколко протокола за неоснователно получени суми на обща стойност над 1 млн. и 100 000 лв.

Това представлява тежко нарушение по смисъла на чл. 24 от Закона за публичните предприятия, поради което договорът за управление на изпълнителния директор на лечебното заведение се прекратява с днешна дата, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

Проф. Иван Поромански е завършил е Медицински университет – София през 1985 г. В периода от 1988 г. до 2004 г. заема различни длъжности в Клиниката по гнойно-септична хирургия към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, като от 2005 г. до момента е началник на същата клиника.

Има защитени специалности по Хирургия ( 1991 г.), Ортопедия и травматология (1997 г.), Спешна медицина (2008 г.). 
Член е на Българско хирургично дружество, Българско микологично дружество, Българска асоциация за лечение на рани, EPUAP. Защитил е магистратура по „Здравен мениджмънт” към Медицински университет София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!