Лекар от огнището на COVID-19 в Изгрев: Това са хора, които не подлежат на никакви мерки

OFFNews 11 юни 2020 в 14:53 6987 1

Снимка БГНЕС

„Тук контрол няма да има и няма да спазват абсолютно никакви норми, ако не се затварят, но надявам се да обявят Изгрев под карантина. Защото не е шега работа. Това са хора, които не подлежат на абсолютно никакви мерки“. Това каза за БНР семейният лекар на селото д-р Абдел Жебрил.

Той изрази несъгласие с твърдението на кмета на селото Ерджан Мюстеджеб, че ефектът от взетите мерки е видим. Според кмета хората са дисциплинирани, спазват карантината, не излизат безцелно и съблюдават социална дистанция.

След като вчера общинският кризисен щаб взе решение да постави шуменското село под карантина, днес се очакваше решението на главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев за блокада на населеното място. Доц. Кунчев обаче обясни, че това е крайна мярка и би попречила на нормалния ритъм на живот на хората.

В момента в Изгрев патрулират три полицейски автомобила, които следят за спазване на мерките.

В близките дни ще бъдат тествани 300 жители и от резултатите от пробите ще зависи дали селото ще бъде затворено, обясни кметът Мюстеджеб.

Както стана ясно по-рано, най-вероятно заразата в Изгрев е плъзнала след няколко семейни пътувания до разградското село Ясеновец, където също има заразени с коронавирус. До момента потвърдените с положителни проби случаи на COVID-19 в Изгрев са 17, престои да излязат резултатите от нови 24 проби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови