Заразата в Шуменско от три семейства от село Изгрев

OFFNews 10 юни 2020 в 09:35 2625 0

Снимка Радио Шумен

12-те нови случая на заразени с COVID-19 в Шуменска област са от село Изгрев и са свързани помежду си, заявиха от РЗИ. 

Всички те са роднини – членове на три семейства – и са имали контакти помежду си. От тях в болницата в Шумен са приети две жени, чийто проби вчера са дали положителен резултат. Те са с тежък възпалителен процес на белите дробове, контактни с първия случай от с. Изгрев. Приети са за лечение в инфекциозно отделение, съобщават от МБАЛ - Шумен, цитирани от БНР. 

Останалите 10 от село Изгрев, които също са дали положителна проба на коронавирус, са били в контакт със заразения. Те са под карантина в домовете си. 

През изминалата нощ пациентът, който бе приет на 5 юни в интензивното отделение, се е влошил и е бил поставен на изкуствена белодробна вентилация в ОАИЛ. Преместването му от инфекциозното отделение към интензивното е извършено при пълна изолация от останалите комуникационни връзки, уточняват от болничното заведение. От там припомнят, че във връзка с пандемията в болницата в Шумен бяха изградени допълнителни съоръжения и коридори.

Всички спешни екипи на лечебното заведение са работили с висока интензивност през изминалата нощ, съобщават още от болницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови