Д-р Ненков: Не вярвам, че в Русия има ваксина срещу коронавируса

"Аплодисментите в началото на кризата бяха емоционален изблик на натрупаното напрежение. Всъщност, хората не ни вярват"

OFFNews 02 октомври 2020 в 07:28 4973 3

COVID-19 е братовчед на грипа, но не е грип. Елементарни мерки като спазване на разстояние и стриктно носене на маска, ще предпазят нашите близки дори от леките вирусни инфекции, които очакваме в този сезон. 

Това обясни анестезиологът и бивш министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков по БНТ. Аз имах късмет, защото се оказа, че вирусът е живял в носа и гърлото ми, но не развих симптоми. Не съм съвсем млад, с наднормени килограми и хипертония съм, така че имам "закачки", но не развих симптоми. Имах обаче два дни, в които очаквах какво ще стане. Много интересно изживяване е и карантината, в която не можеш да излизаш, разказа д-р Ненков. 

Аплодисментите в началото на кризата бяха един емоционален изблик на натрупаното напрежение. Всъщност, хората не ни вярват, сподели той. 

В цялата тази пандемия има и много политика, за съжаление. Аз не вярвам, че в Русия има ваксина, това е мое лично мнение. Китай и те имали ваксина... Ваксина не се прави ей така, етапът е много ранен, категоричен е д-р Ненков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

3

Новак

02.10 2020 в 10:34

Всъщност руснаците не са прескочили нищо, а използват базата на ваксина срещу ебола, която са разработили и продавали в Африка.
Сигурно по традиция от времето на СССР изследванията в такива области са военизирани, а руснаците имаха интереси в Ангола, Мозамбик, Танзания
Има вече сериозни публикации в Lancet, че ваксината е ефективна и на този етап безопасна.
Със сигурност има рискове - странични реакции някога дават и много стари и изпитани ваксини.
Та да не се превключва веднага на геополитика - все пак проблемът би трябвало основно да е медицински.

5712

2

tough

02.10 2020 в 08:31

Руснаците просто са прескочили 1-2 етапа от тестването, за да стане по-бързо. Скоро ще си проличи колко е ефективна, а след няколко години -- и колко е безопасна.

12319

1

Чичо ви

02.10 2020 в 08:08

Нищо изненадващо, нормална реакция е простият човек да отрича това, което не разбира.
 
X

Да помогнем на украинските деца!