Осъдиха бивш шеф на прокуратурата в Кнежа

OFFNews Последна промяна на 23 май 2020 в 10:51 2353 0

Бившият шеф на Районната прокуратура в Кнежа е осъден на една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок по обвинение на Специализираната прокуратура за длъжностно престъпление. 

Той бе привлечен към наказателна отговорност за това, че от 6 април 2015 г. до 22 декември 2015 г. е нарушил служебните си задължения, като с 2 постановления е разпоредил връщането на два багера-товарача "KOMATSU" на лица, които не са техни собственици. С това той набавил за тях облага в размер на 119 750,55 лева, съобщиха от спецпрокуратурата.  

Единият от багерите е бил предаден на неправоимащо лице при липса на доказателства за собственост и при наличие на депозирана в Районната прокуратура молба от реалния й собственик – лизингово дружество, за връщане на машината. Молбата на лизингодателя била оставена без разглеждане, той дори не бил и уведомен за произнасянето на прокурора.

След договорка с прокурора претендиращото без правно основание лице получило на ръка постановлението за връщане, подписано от К.К., а с това и владението върху багера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови