Стартира кандидатстването за третото издание на акселератора Starfleet на AE Ventures в Малта

OFFNews 25 септември 2019 в 15:14 1684 0

Позиционираната в България инвестиционна компания AE Ventures обяви, че от своя старт през 2018 г. до момента е инвестирала общо 1.6 млн. щ. долара в блокчейн проекти. Също днес AE Ventures обяви и отварянето на новия прозореца за кандидатстване в своята акселераторска програма Starfleet, която подкрепя стартиращи фирми в областта на блокчейн с менторство и финансиране до 100 000 щ. долара. на проект. Програмата ще започне в началото на ноември и за първи път неин домакин ще бъде една от най-горещите точки за развитие на блокчейн – Малта. Желаещите да се включат в акселератора, могат да кандидатстват на www.aeternitystarfleet.com до 20 октомври, 11:59 вечерта източно европейско време (EЕT).

Обявяването на апликационния прозорец стана по време на глобалната конференция æternity Universe One, която се провежда днес и утре в чешката столица Прага. Събитието събра блокчейн специалисти и предприемачи от целия свят, които дискутираха тенденциите в развитието на тази технология, както и постиженията на проектите, участващи в досегашните две издания на акселераторската програма.

По традиция третото издание на акселератора Starfleet ще започне с т.нар. Genesis Week – период, през който участващите стартъпи ще получат менторство от водещи експерти в бранша и подкрепа в области като бизнес модели, блокчейн инфраструктурата и архитектурата на æternity базираните приложения. Новото издание на програмата, което ще се проведе в Малта, ще бъде и част от партньорство с Microsoft Innovation Center Malta, който ще бъде домакин на всички дейности в рамките на Starfleet. Екипи от всички краища на света ще имат възможност да участват в акселератора на място или чрез непрекъсната видео връзка. В рамките на програмата AE Ventures ще избере най-перспективните екипи, които ще финансира с до 100 000 щ. долара на проект.

Първа Starfleet програма в Индия през 2020 година

По време на конференцията AE Ventures обяви също, че е избрала Индия за домакин на първата Starfleet програма през 2020 г., с което акселераторът ще предостави страхотни възможности за развитие на блокчейн стартъпи от тази част на света. Програмата Starfleet India ще бъде организирана в партньорство с IBC Media, която има сериозен опит в организацията на акселератори и конференции в азиатската страна.

“Впечатлени сме от разрастването на Starfleet акселераторската програма от нейното начало до днес и нямаме търпение да стартираме третото издание с нови компании, които разширяват възможностите на блокчейн“ - заяви Никола Стоянов, Главен изпълнителен директор на AE Ventures - “Бъдещото домакинство на Малта и Индия предоставя нови възможности за партньорство с процъфтяващата блокчейн екосистема в тези региони и ще се радваме, подкрепяйки най-перспективните проекти в тези общности, да допринесем за глобалното развитие на блокчейн технологиите.“

За повече информация и кандидатстване в Starfleet програмата, моля посетете:
http://www.aeternitystarfleet.com

Какво е блокчейн?

Блокчейн е отворена, децентрализирана и напълно прозрачна технология, на база на която функционират повечето криптовалути. Нейният потенциал обаче отдавна надхвърля този на криптовалутите и според мнозина тя има потенциала да промени почти всички области на живота – от самоуправлението на различни общности, през проследяването на продукти, наемането на недвижими имоти и дарителските инициативи, до образованието и дори държавното управление.

През последните години България се наложи като страна с все по-динамична блокчейн екосистемата, с нарастващ брой стартиращи фирми и множество бизнес и обществени проекти, използващи тази отворена технология. Показателно в това отношение е, че инвестиционната компания AE Ventures, която оперира глобално, е ситуирана в София.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови