Няколко идеи за стилен и полезен технологичен подарък

OFFNews 20 ноември 2019 в 10:02 8301 0

В днешно време сме заобиколени от всевъзможни изкушения в почти всички сфери на ежедневието ни, а несъмнено голям интерес будят технологичните джаджи. Освен да ни помагат в ежедневните задачи и работата, те могат да са още чудесен инструмент за забавления и поддържане на здравословен начин на живот. В тази връзка с наближаването на празничния период със сигурност се чудите дали да не зарадвате някой близък или пък защо не себе си с нещо ново и полезно.

Смартфонът от доста време се е превърнал в неразделен спътник в живота ни и съответно изискваме все повече и повече от него. Сами по себе си тези устройства ни предоставят лесен начин за комуникация, забавления и работа, но ако искаме нещо повече от това, вече говорим за екосистема от продукти и услуги. Това могат да са няколко устройства, които се допълват взаимно и ни дават добавена стойност.

Чудесен пример в това отношение са смартфоните и аксесоарите на Samsung, а без съмнение Galaxy S10 и S10+ са сред най-красивите модели на пазара с изискания си дизайн и няколко впечатляващи цветови варианта. Ако оставим визията настрана, те предлагат още мощни параметри и качествени екрани, на които филмите изглеждат още по-добре, а да не забравяме и гладкия и бърз гейминг.

Моделите снимат добре и на тъмно, а така можете да споделяте качествени снимки в различните социални мрежи, без размазани обекти и загуба на качество.

За всичко това обаче е нужна и издръжлива батерия, каквато е налична в случая, а освен това се поддържа и бързо зареждане, за моментите когато имате броени минути вкъщи и се налага отново да излезете. Като част от екосистемата, която е свързана със смартфона идват и джаджите, които продължават да набират популярност, а именно смарт часовниците и безжичните слушалки.

Умните часовници са налични от няколко години, като предлагат стилна визия и опция за себеизразяване чрез множество циферблати, които да отговарят на настроението ви. Galaxy Watch Active2 например дава избор между два размера на корпуса - 44 или 40 мм, и няколко вида каишки в зависимост от търсения стил, както и дизайн на циферблата, директно инспириран от избрания стайлинг за деня. Тук освен чисто следене на времето и красив външен вид, получавате и помощ за поддържане на здравословен начин на живот. Часовникът проследява тренировките, нивото на стрес и сърдечния ритъм, което може да доведе до промяна на начина ви на живот. Освен, че се свързва със смартфона за получаване на известия и приемане на обаждания, той може да се зарежда безжично от него при поставяне върху гърба му.

Следващият аксесоар също може да се зарежда безжично при поставяне върху гърба на смартфона, а с него се разширява екосистемата от полезни продукти. Безжичните слушалки Galaxy Buds се свързват с телефона още с изваждането им от кутията (след еднократна първоначална настройка) и са готови за действие. С тях провеждате разговори, и гледате любимите си филми и сериали, а и слушате музика и подкасти с високо качество на звука. Слушалките са компактни и пасват идеално в ухото, а освен това могат да изолират външния шум, така че да се насладите напълно на това, което слушате.

Моделът може лесно да бъде свързан и с таблет, с който получавате още по-голям екран за гледане на филми, четене на новини и статии, а защо не и за вършене на доста по-сериозни задачи. 10.5-инчовият екран на Galaxy Tab S6 в комбинация със стилус, както и опционална клавиатура, дават всичко необходимо за целите на забавленията. Ако искате да се усамотите някъде и да творите – било то за рисуване или писане, таблетът може да е подходящ и по-компактен спътник от лаптопа например.

Всички тези устройства създават една доста широка екосистема, която обхваща различни сфери и дейности от ежедневието ни и могат да са подходящ подарък, както заедно, така и поотделно. Моделите могат да вършат чудесна работа както на по-младите, така и на по-възрастните потребители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови