Кой софтуер да изберем, за да разгърнем възможностите на бизнеса си

OFFNews 28 януари 2022 в 10:01 20264 0

Снимка Shuttershock

Днес повече от всякога малките и средни по големина компании трябва да са максимално гъвкави, за да оцелеят и да продължат своето развитие. Ако имате работещ бизнес и перспектива за неговото разрастване, е необходимо да разчитате и на достатъчно добър софтуер, който да отговаря на амбициите ви.

Едно отлично решение в тази насока е Business ByDesign от SAP - облачна платформа за управление на предприятия, която включва ERP елемент за финанси, складови наличности и планиране на производство, както и CRM процеси за връзка с клиента и интернет магазин. Това е всичко необходимо за една компания, за да управлява отношенията с клиентите си и вътрешнофирмените процеси.

Вече стана въпрос за необходимостта от гъвкавост, а в това отношение SAP Business ByDesign предлага ценообразуване в зависимост от броя на потребителите и на месечна база. С него мениджърите могат да вземат решения спрямо ситуацията и във всеки един момент. Релевантната за това информация е достъпна в единна система, а не чрез отделни програми, като със софтуера можете да управлявате и повече от една компания.
SAP Business ByDesign е универсално решение, което е внедрявано в различни видове индустрии, като към момента са 27 индустриите по дефиниция на продукта. Софтуерът се ползва от над 10 000 компании в 155 държави по целия свят.

Процесът по внедряване на платформата преминава през няколко стъпки, като първо консултанти на внедряващата компания запознават клиента с най-добрите практики и възможности на продукта. В следващата фаза идва моментът на настройване на системата към продуктите и услугите на компанията, а това става в близък контакт с нейни представители. Междувременно служителите се запознават отблизо със системата и в края на процеса, който отнема между 3 и 4 месеца, клиентът вече може да я използва.

Отбелязва се и все по-голям интерес на подобни софтуерни решения в България. За много малки компании е ясно, че те ще са от полза за развитието им. Чрез софтуер и дигитализацията на бизнеса се изолират грешките и човешкият фактор в обработката на данни. Българският бизнес се променя и за това е доказателство появата на много стартъпи, които въвеждат иновации на пазара, а така дават пример и на други компании.

В България партньор на SAP по внедряването на Business ByDesign е софтуерната консултантска компания Novarto. Тя има над 13-годишен пазарен опит, партнира си със SAP България вече над 8 години и към момента има два офиса с над 100 служителя. Сред българските ѝ клиенти са ЕърТрейд, Търговска лига и Петрол, а при чуждестранните, с присъствие у нас, се отличават Mr. Bricolage и Coca Cola Hellenic. Novarto е насочена и към западния пазар, като работи основно за големи компании, като Lenovo, Roche, Nestle.

В момента Novarto работи по внедряване на Business ByDesign в българската компания Смартком. Тя е създадена през 1990 г. и има над 30 г. опит в професионалните телекомуникации и електрониката, като работи за телеком оператори и корпоративни клиенти в цял свят. Дейността ѝ се развива от Тихоокеанския регион до Европа, Африка и Близкия Изток. В момента Смартком има 80 служители и дъщерни дружества в Лондон и Истанбул. Именно глобалният характер на дейността ѝ, както и необходимостта от по-голяма гъвкавост са довели до решението за избор на софтуерен продукт, който да бъде от полза в оптималното управление на процесите.

Компанията се спира на Business ByDesign, като решение, което ще даде възможност за по-прецизно управление на бизнеса ѝ. Платформата ще е от помощ за консолидиране на процесите на дружествата, които са както в Европейския съюз, така и извън него. Вторият главен фактор е, че става дума за интегрирано решение, което включва компоненти, позволяващи дигитализацията на всички процеси в една фирма.

Благодарение на пълната интеграция на всичко случващо се във фирмата, мениджмънтът на компанията може в реално време да проследява как се движи дейността. Платформата позволява точно и прецизно планиране с мониторинг на доставките и управление на риска. Смартком все още са в процес на внедряване на SAP Business ByDesign от Novarto.

Един интересен пример, в който вече е приложена платформата е при Frugalpac. Това е британска компания за устойчиви решения в областта на опаковките. Тя предлага опаковки от рециклирана хартия, като например бутилки за напитки. Компанията споделя, че SAP Business ByDesign предлага цялостната функционалност, която са търсили. Това включва защита и прозрачност на данните.

Освен това, тъй като платформата е базирана в облачното пространство, до нея има универсален достъп отвсякъде. Точността на данните за производството и автоматизирането на максимално много процеси освобождават време на служителите за други важни задачи. Чрез внедряването на Business ByDesign Frugalpac залага на иновация и растеж.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!