Galaxy Z Flip5 е още по-функционален с приложенията на Google

Павлин Луканов 12 октомври 2023 в 17:19 35068 0

Samsung Galaxy Flip 5

Снимка Samsung

Galaxy Z Flip5 е още по-функционален с приложенията на Google

От няколко години сме свидетели на все по-активното навлизане на сгъваемите смартфони, като това е и новото поле за конкуренция между производителите. По данни на Counterpoint Research, през настоящата година в световен мащаб ще бъдат доставени 35.7 млн. такива устройства, а до 2027 г. доставките ще достигнат 101.5 млн.

На фона на това изпъква една компания, която е лидер от възникването на този сегмент. Става дума, разбира се, за Samsung, развиваща две успешни линии сгъваеми смартфони. Това са Galaxy Z Flip и Galaxy Z Fold. Днес поглеждаме по-отблизо върху най-новото попълнение Z Flip, а именно Galaxy Z Flip5.

Ново, пето, поколение Galaxy Z Flip с по-голям външен екран

Тази година Samsung предприе голяма крачка напред с Galaxy Z Flip5, като разшири значително външния екран (Flex Window) до диагонал от 3.4 инча. Така той става още по-полезен, включително с поддръжката на повече приложения, които можете да използвате директно на него. Разбира се, екранът е отлично решение да правите селфи снимки с основната камера, постигайки максимално качество. Можете и да го персонализирате с разнообразни тапети според настроението, а има и уиджети за функционалности като прогноза за времето, календар, списък с последни повиквания и т.н.

Телефонът обаче има и не по-малко впечатляващ сгъваем/основен екран, който се разгръща при необходимост да разполагате с дори повече площ. В това отношение е наличен 6.7-инчов дисплей с отлични свойства и висока честота на опресняване на картината за гладки анимирани ефекти и безпроблемна работа.

Тук е моментът да отличим режима Flex, който позволява използването на телефона в полу-сгънато състояние. Така в едната част например гледате видео, а в долната има контроли за управление на плейбека. Можете дори да го използвате като тъчпад и курсор за навигиране в интерфейса. Flex режимът ще ви позволи и да оставите телефона на равна повърхност и да си правите селфита със свободни ръце.

Galaxy Z Flip5 има двойна основна камера (12MP + 12MP), с която можете да постигнете отлични кадри и клипове. Налична е дори система за оптична стабилизация, с която се премахват нежеланите размазвания при движение. Подобрено е значително и представянето в нощна обстановка, което може да допадне на много от вас. Samsung добавят и технологии с изкуствен интелект за подобряване на способностите на камерата.

Всичко това идва с високата производителност на Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform за Galaxy, много памет и батерия, която издържа цял ден с един заряд. Цялостната картина завършваме с изискания и функционален дизайн на Galaxy Z Flip5. Той е изключително компактен и в сгънато състояние се побира в дланта ви, а освен това няма видимо разстояние между двете страни. На фона на това, телефонът е водоустойчив и има здрава рамка от Armor Aluminum, като можете да избирате между цветови опции Мента, Графит, Лавандула и Естествен памук.

Получавате повече с приложенията на Google

Софтуерните функционалности са не по-малко важни от напредъка в хардуерно отношение. Тук Samsung предлага разширени възможности, включително с наличието на добре познати приложения и услуги на Google, като двете компании си партнират от години в разработката на работещи и полезни решения.

Най-популярната платформа за видео съдържание, YouTube, вече е достъпна и на външния екран на Galaxy Z Flip5, като можете да създадете пряк път там и директно да отваряте приложението. Така когато искате да гледате нещо без да отваряте телефона, можете да го направите съвсем лесно. Подобна ситуация може да е например, когато сте сред много хора в градския транспорт и искате по-деликатно да преглеждате клипове.

При необходимост от по-детайлен изглед, просто отворете големия екран и продължете откъдето сте стигнали. Ако закупите Galaxy Z Flip5 също така получавате 4 месеца безплатен достъп до абонаментния план YouTube Premium. Така можете да се наслаждавате на видеа без реклами и опция за изтегляне. Все полезни добавки, от които можете да се възползвате доста лесно.

Преминаваме и към друго изключително популярно приложение на Google, което има поддръжка за помощния екран на Galaxy Z Flip5, а именно Google Maps. За да се ориентирате на някое ново място, можете да използвате Maps директно от Flex Window и да следите указанията за насоки. Отново, ако искате по-голяма картина, просто отваряте основния екран. Тук е моментът да припомним, че отвъд познатата ни карта, Maps има и други режим, включително сателитен изглед и Street View, който ви поставя директно на разглежданото място и е доста ефектен.

Друго важно направление са видео разговорите, а тук решението е Google Meet. Независимо дали разговаряте с приятели и роднини, или пък провеждате важни бизнес срещи, Meet и Galaxy Z Flip5 предоставят кристално качество на картината и ясен звук. В това число се поддържа висока резолюция до Full HD и групови разговори с до 32 участника. Допълнително удобство е използването на Meet в режим Flex. Така можете да оставите телефона и да правите например демонстрации, като ръцете ви ще са свободни.

Сред другите полезни приложения на Google са още Calendar, в който лесно може да планирате ежедневните си ангажименти, и Lens, за откриване на допълнителна информация на базата на изображения.

С новия Galaxy Z Flip5 Samsung успява да предостави още повече възможности за персонализиране и разширени функционалности, които ще са ви полезни в ежедневието. Независимо дали гледате клипове или използвате навигация, можете да използвате и двата екрана на телефона според нуждите си.

Всичко това е подплатено от елегантен и компактен дизайн, висока производителност, адекватна издръжливост на батерията и доста качествена камера, която впечатлява и в нощни условия. Най-въздействащата черта на устройството обаче е големият външен Flex Window екран. С него вече можете да вършите много повече.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!