Ето как смартфоните и лаптопите на Huawei ви позволяват да постигате повече

OFFNews 28 септември 2020 в 15:18 9667 2

В днешно време две от най-важните устройства, на които разчитаме в ежедневието си са смартфонът и преносимият компютър. Тези продукти не само ни помагат да постигаме висока продуктивност, но и да се забавляваме. Сами по себе си те са много полезни, но ако се комбинират дават още по-добри резултати.

Такава синергия е постижима между някои смартфони и лаптопите на Huawei, които от известно време вече са налични у нас и идват с Windows 10. Благодарение на системата Huawei Share можете съвсем лесно да свържете безжично телефона си с лаптопа. Това става с активиране на функцията NFC на телефона и докосването му до съответната зона на компютъра.

След това на дисплея на лаптопа се отваря прозорец, в който виждате екрана на смартфона си. Вече можете да извършвате най-разнообразни дейности на телефона с помощта на мишката/тъчпада на лаптопа или чрез докосване, ако разполагате с MateBook X Pro. По този начин можете да следите за известия, да приемате входящи гласови и видео обаждания и да набирате контакти като звукът/видео сигналът преминава през компютъра.

Вече сме в началото на един от най-цветните сезони и ни очакват много снимки на прекрасните краски на дърветата. Ако искате да прехвърлите лесно заснетите кадрите то можете да направите това само чрез докосване на телефона до лаптопа и след това издърпването им в желана папка на компютъра. Това разбира се важи и за многото снимки, които сте направили на морето, но все още стоят само на телефона. По този начин можете да обработите изображенията през желана от вас програма и след това защо не да отпечатате любимите си кадри.

Доста често оставяме телефона си в джоба или чантата, а ако преди това сте го свързали с компютъра, няма да е необходимо да го вадите, за да приемете разговор или да отговорите на някое съобщение. Това става директно през лаптопа и може да бъде от голяма полза в забързаното ежедневие, като пести време и усилия.

Всеки ден посягаме към телефона десетки пъти, за да проверим за нови известия, а това сега става директно на екрана на компютъра. За целта вече не се налага при всеки сигнал да вземате телефона и да го отключвате, за да видите кой например е харесал публикацията ви в някоя от социалните медии.

Трябва да отбележим, че най-широката функционалност се постига със смартфони с EMUI 10.1 или по-нова версия на интерфейса за телефони на компанията. Интерес представлява и опцията, която позволява редактирането на файлове от телефона в програми на компютъра.

Към момента у нас са достъпни няколко лаптопа в серията Huawei MateBook, които са позиционирани в различните ценови класове. Те се простират от достъпните MateBook D, през компактния MateBook 13 и достигат до премиум предложението MateBook X Pro. Всички те предлагат адекватна производителност, качествени екрани и издръжливи батерии.

Разбира се, за да се възползвате от пълните възможности за многоекранна колаборация ви трябва и съответният смартфон. Чудесен избор са актуалните флагмани P40 Pro и P40 Pro+, но разбира се и по-достъпният P40 lite. Някои от предходните модели на компанията също могат да се възползват от предимствата на многоекранната колаборация.

Междувременно Huawei провежда кампания под надслова #заеднозатеб (#TogetherForYou), с която иска да покаже възможностите за взаимовръзка между широката гама устройства, които предлага. В нея участват и някои популярни и вдъхновяващи личности като Крис Захариев, Ивет Лалова и Михаела Филева. Вижте и специалното видео с тяхно участие, в което те правят продуктите на компанията част от ежедневието си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!