Вучич предложил връщане на смъртното наказание, министрите отказали

OFFNews 05 май 2023 в 14:32 1200 2

Александър Вучич

Снимка БТА

Александър Вучич

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи днес, че е предложил на премиера Ана Бърнабич и министрите да се върне смъртното наказание в Сърбия, съобщават сръбските агенции, цитирани от БТА.

Те обаче са против, защото в Европа бихме били само ние и Беларус, каза президентът.

Едно време и аз бях против смъртното наказание, а сега горчиво се разкайвам за тази позиция, добави Вучич на извънредна пресконференция с членове на правителството по повод второто масово убийство тази нощ в страната.

13-годишен ученик застреля осем свои съученици, учителка и охранител в белградско училище сутринта на 3 май. Ден по-късно, вечерта на 4 май, 21-годишен мъж стреля от кола в движение и уби осем души след спор с полицай в парк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

2

edin slep

05.05 2023 в 18:31

То ако тежките присъди спираха престъпността, диктатурите и бедните страни щяха да са тези с най-спокойно общество и най-малко престъпност.

Умник ...

-529

1

6екеr4о

05.05 2023 в 14:46

Не смея да нарека тоз прекрасен политик с името на онова чудесно животинче, дето предоставя най-вкусните прАжоли, щото Бай Брадър бодърствува, но ще припомня прекрасната шопска поговорка: Колко и да се врАтиш, гАзо все че ти е отзад!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки