В бюлетината за гръцкия референдум "не" стои над "да"

OFFNews Последна промяна на 29 юни 2015 в 20:07 6317 35

Снимка kathimerini.gr

Властите в Атина обявиха какъв точно ще е въпросът на референдума, който ще се проведе в Гърция на 5 юли, съобщава „Ройтерс”.

Правителството на СИРИЗА публикува първия вариант на бюлетината, с която гражданите ще могат да дадат гласа си за това дали управляващите да приемат или не исканията, направени от международните кредитори.

Въпросът, на който гърците ще трябва да отговорят, гласи следното :

"Трябва ли да бъде прието предложението, което беше представено от Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд при срещата на Еврогрупата на 25 юни 2015 г., включващо две части и представляващо цялостното им предложение?”

Прави впечатление, че в бюлетината отговорът "не" стои над "да".

Гръцкото правителство, което отхвърли предложението кредиторите в края на миналата седмица, призова гласоподавателите да гласуват с "не".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.07 2015 в 15:56

Цялото упражнение с референдума на веселият комсомолец Ципрас е абсолютен и безсмислен фарс, но не такъв, познат ни от древногръцките трагикомедии, а фарс, от който гръцкият народ ще страда с десетилетия напред, ако въобще и изобщо има някакви правни последици от него!Историята е показала и доказала, че който се заиграва с каквито и да било леви, левичарски или чисто левашки политически идеи и болшевишки утопии за "безплатен обяд", винаги губи и страда дълго и болезнено, поне ние - българите сме го изпитали на гърба си доста години!

01.07 2015 в 14:07

Балкански, няма да те огрее, нито по корейското, нито по виетското направление.
Някой те е взел за мезе, ама соцсолидарността няма да проработи.
Инак полезни са трепетите, не само за хората, ами и троловете се пооблагородяват.

30.06 2015 в 08:19

Гърците вместо да си хабят мастилото за тъпи бюлетини, по добре да почнат да печатат инфлационни драхмички докато е време.

Най-добре върху трипластови ароматизирани ролки, та да имат некво реално приложение.

30.06 2015 в 01:06

Сори, не съм видял къде си ми казал за китайката, ма не е от особено значение. Едни браточки тука ме уреждат с виетнамка и/или севернокорейка. Но не съм се отказал и от китайката де, там е бъдещето. КИТАЙ СА №1.

Давай конкретни предложения. Или не, изчакай по-добре Йончев да пусне опцията за размяна на съобщения между коментиращите, там ще ми го изпратиш за по-конфиденциално.

Между другото, Титаника вече потъва:

Dow Jones Industrial Average преди 2 Minute

Dow Jones Indices: .DJI - Jun 29 4:38 PM ET

17,596.35 Price decrease 350.33 (1.95%)

Open
17,936.74

High
17,936.74

Low
17,590.55

Fear & Greed Index
What emotion is driving the market now?

EXTREME FEAR

Еми това е в момента състоянието при западняците. Преди точно 5 мин. Обаче не съм омерзен.

30.06 2015 в 00:41

Ако беше толкова лесно с печатницата за пари, 1996 г. да бяхме станали милионери. Е, станахме. ..ама не "по паритет на покупателната способност" както го казва напоследък народа. За китайката нали ти казах?

30.06 2015 в 00:23

Eми който държи ПЕЧАТНИЦАТА ЗА ДОЛАРИ естествено ще може да връща бе. Само че - докога? Докато кредиторите си ги поискат КАТЕГОРИЧНО.

В един момент нашите китайски друзя просто ще изкупят цялата икономика на ФАЩ за жълти стотинки, ако не я придобият по друг начин де, както подозирам.

И там за "номенклатурната щерка" СЪЩО ме моташ нещо. Нищо не правиш по въпроса. Омерзен съм.

30.06 2015 в 00:14

Ти кредит през живота си давал/вземал ли си? Не е важно колко е абсолютната сума на кредита, а колко кредитополучателят може да връща. Твоята логика си я заимствал от нулата и кънчо.

30.06 2015 в 00:07

Eми то по тая логика ФАЩ, които са НАЙ-ГОЛЕМИЯТ СВЕТОВЕН ДЛЪЖНИК, вече трябва да са фалирали отдавна. Ма ПЕЧАТНИЦАТА ЗА ПАРИ на частния Федерален резерв работи.

САЩ дължат на Китай 1.16 трилиона долара, или 8% от общия обем на държавния дълг. На Япония се полагат 912.4 милиарда долара, или 6.4%, на Великобритания - 346.5 млрд. (2.4%), на Бразилия - 211.4 милиарда долара (1.5%), на различни банки в Карибско море - 148.3 млрд. Общата сума на задлъжнялост на Америка към чуждите инвеститори възлиза на 4.5 трилиона долара.На самите американци федералното правителство дължи 9.8 трилиона.

Тоест - Четвъртия хильдолетен райх е най-големия световен длъжник (с дългове от над 19 трилиона долара), и по нормалната ИКОНОМИЧЕСКА ЛОГИКА ВЕЧЕ ОТДАВНА ТРЯБВА ДА СА ОБЯВИЛИ ФАЛИТ. Печатарите на долари от ФЕД досущ като плъхове от потъващ кораб се изнасят лека-полека към Латинска Америка. Към днешна дата финансовите акули от Уолстрийт вече са закупили десетки милиона хектара земя там. Готвят се да бягат, както избягаха техните предшественици от Третия хилядолетен райх.

Обонго дори направи специално изказване и увери американците, че страната няма да тръгне по пътя на закъсалата Гърция.

29.06 2015 в 23:45

Какво го сравняваш скапания соц. скапаната ни демокрация. А сравни го с някъде, където демокрацията не е скапана? Тъп трол.

29.06 2015 в 23:43

"по време на соца България имаше изключително ВИСОКО РАЗВИТИ ИНДУСТРИАЛНИ МОЩНОСТИ", които обаче работеха единствено когато имаше на разположение съветски субсидии, а съветските субсидии зависеха от политическото разположение на другаря Леонид Ильич и от цената на петрола на международния пазарь.

И когато през 1983-та година цената на нафтата спадна под тази на водата, се оказа, че РАЗВИТИТЕ ИНДУСТРИАЛНИ МОЩНОСТИ харчат повече, отколкото произвеждат, политбюро изпадна в ужас и към традиционните факторите, които пречеха на постигането на социалистическия идеал - сушата, кишата и Гришата (Филипов) дойде и още един - МЕЖДУНАРОДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ.

РАЗВИТАТА ИНДУСТРИАЛНА БЪЛГАРИЯ хлътна в дългова спирала, от която излезе, ако не бъркам, по някое време миналата година, когато изплатихме и последните вноски на лукановите заеми.

Поне с тия заеми да бехме живели като гърците в относително благополучие 40-тина години, а то - мизерия, полуглад, комунистически лайна и накрая четвъртит за още 25 години.

Омерзен съм ;)