Станишев: Европейските премиери спешно да вземат решение за Гърция

OFFNews Последна промяна на 29 юни 2015 в 14:39 4104 17

Евродепутатът и лидер на Партия на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев призова за извънреден Европейски съвет, на който да се разгледа проблема с Гърция. 

"Държавните глави и премиерите трябва спешно да се срещнат, за да се намери решение в полза на всички европейци. Призовавам всички страни да покажат сдържаност и отговорност, която е необходима в този исторически момент за Европа", написа Станишев във Facebook.

Той подчерта, че ПЕС стои зад единството на еврозоната и пълноправното членство на Гърция в нея. Според него гърците са "първата жертва на кризата и сега повече от всякога те се нуждаят от нашата подкрепа".

Евродепутатът е категоричен, че в настоящата ситуация е важно всяко действие на европейските кредитори от една страна и на Гърция от друга да бъде добре обмислено.

"Всички страни, в това число и гръцкото правителство, трябва да се въздържат от всякакви действия, които биха били катастрофални за гръцкия народ и за Европа", заяви Станишев.

В края на миналата седмица премиерът на Гърция Алексис Ципрас отхвърли допълнителните бюджетни съкращения, които бяха предложени от международните кредитори. Това доведе до решението на министрите на финансите от еврозоната да откажат да продължат спасителния план за Гърция след 30 юни. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.06 2015 в 09:25

Съсел, те вече го взеха, не си ли разбрал?

30.06 2015 в 04:55

Станишев, на тебе може да ти е хубавичко, но на мне ми омръзна, да те УВАЖАВАМ!

29.06 2015 в 22:44

Тоя безродник оправи България, сега тръгнал да оправя Европа. Човек, без нито един ден трудов стаж, дето е толкова нескопосан,че не можа да се ожени, та се наложи с партийно поръчение другарите му да го оженят спешно за един баберек. Тоя безгръбначен инфантил ръси мозък на килограм, все е дно,чего пита някой.

29.06 2015 в 21:03

Сергейчооо, Сергейчо,

То решението е взето. Гърция потъва за назидание на всички останали любители на популизма и рашизма.

29.06 2015 в 20:25

Тоя очилат педераст винаги напомня за себе си като го досърби и реши че е време да го псуват :-)
И това пръстче дето е размахал, след "изказването" ще го завре отзад, на топло...
Избягвам да съм циничен, но това леке не заслужава да бъде третиран като нормален човек.

29.06 2015 в 19:54

Само съсела не разбрал. че всъщност гърците вече гласуваха на референдума - изтеглят си масово парите от банкоматите, а банките остават затворени. Ако съсела не знае какво означава това, да попита Жан. ( Може да попита и гумен речев ).
Нали когато Ципрас спечели изборите, всички леваци у нас се надпреварваха да му честитят - идва нова ера в Европа. И каква стана тя за по-малко от година? Впрочем винаги, когато управляват комунисти, се случва това - парите се свършват и става страшно - справка Луканов, Виденов, Станишев, Ципрас.

29.06 2015 в 19:44

Путин говорит. Нищожеството от снимката е само проводник. Както всички други от ЦК на БСП.

29.06 2015 в 19:44

Путин говорит. Нищожеството от снимката е само проводник. Както всички други от ЦК на БСП.

29.06 2015 в 16:28

Отече

Carnage Continues: EU Equity Futures Crash 7%, Bund Yields Plunge 20bps, Italy/Spain Bonds Dumped

Chinese Stocks Crash Most In 19 Years, Re-Open Limit Down (Despite PBOC Hail Mary)

Bankrupt: Puerto Rico joins Greece, Venezuela and Ukraine

Greek Contagion Spreads As Several Italian Bank Failed To Open

29.06 2015 в 15:51

Тя схемата лъсна преди няколко дни по БНТ, разбира се. След всяка среща на високо равнище на ЕС и изказване на Борисов, да се пуска и изказване на Станишев. Премиерът на запис, Станишев на живо! Може да се предположи колко е платила жената-мъж Моника за тая дребна "колегиална" услуга!