Уволненият водещ на Би Би Си започнал чата със 17-годишното момче с целувки и сърчица

OFFNews 12 юли 2023 в 10:08 2073 0

сграда

Снимка "Сън"

Сградата на Би Би Си.

Уволненият заради сексуални снимки на младеж на 17 г. водещ от Би Би Си започнал чат с тийнейджъра от профила си в Инстаграм, като в съобщенията си използвал емотикони с любовни сърца и целувки. Момчето твърди, че журналистът се свързал с него изневиделица, съобщава таблоидът "Сън", който първи изнесе скандалните факти, довели до отстраняването на водещия от ефир и уволнението му.

"Сега, като си помисля, това изглежда страшно, защото той ми изпращаше съобщения, когато бях още в училище. В светлината на всичко, което се случи, се чувствам шокиран, защото като телевизионен водещ е човек, на когото всеки би се доверил. Тогава нямах причина да мисля, че става дума за нещо повече", казва тийнейджърът в ексклузивно интервю.

"Сън" е предал пълното досие от разследването си за сексскандала на Би Би Си, което включва и клетвени декларации на пострадалия.

Първото съобщение до тийнейджъра е от октомври 2018 г. То било придружено от емотикон "сърчице". Момчето следвало водещия в Инстаграм месеци преди контакта и направо било зашеметено да получи съобщение от толкова известен човек.

"Бях изненадан, че ми изпрати неочаквано съобщение, но се развълнувах, защото знаех кой е той. Той ми изпрати емотикон с любовно сърце и аз бях изненадан. Като погледна назад към отговора си, мога да кажа, че не съм си помислял нищо за него заради възрастта си. Просто си мислех за него невинно, защото имах голям интерес към работата му. Отговорих на емотикона с любовно сърце, който той изпрати, и попитах как върви работата в Би Би Си. Той отговори, че е добре и използва целувка в края на съобщението си. Помислих си, че е малко странно, но в крайна сметка не чета тези съобщения по този начин и затова не съм мислил повече за това", разказва тийнейджърът.

След отговора на момчето журналистът пратил друго съобщение и разговорът продължил. Младежът, който сега е на 22 г. и има успешна кариера, добавя: "След моя отговор той ме попита дали съм добре и ми изпрати още един емотикон с любовно сърце".

"Попитах защо пита за мен, а той каза, че просто е учтив и сложи още една целувка накрая", допълва той.

Разговорът продължил с прекъсвания, като младежът изпращал съобщения на ветерана от телевизията спорадично след първия им контакт. Момчето признава, че от днешна гледна точка е бил наивен.

"Бях млад човек, който обичаше това, което правеше този водещ, и естествено бях развълнуван, че ми е обърнал внимание", посочва той

В определен момент младежът поискал съвет за участие в проект на Би Би Си за младежи от 11 до 16 г., въпреки че надхвърлял тази възраст с една година, но все пак бил поканен да участва.

"Казах му, че съм последна година в училище и че имам възможност да участвам в училищната програма на Би Би Си, в която се прави новинарско предаване, а той ми отговори да го направя. Когато ми отговори, беше спрял да използва емотикони със сърце и целувки в края на съобщенията си. В светлината на това, което знам сега, имам чувството, че когато е разбрал, че не съм му отвърнал с флирт, е променил начина на общуване", разказва момчето.

Вчера стана ясно, че тв звездата се е свързала с друг младеж в приложението за запознанства. Момчето не било изненадано, че не е единственият, с когото водещият се е свързал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!