Телце на бебе изхвърлено на остров Кос

OFFNews 05 октомври 2015 в 08:30 5887 2

Телце на бебе е било изхвърлено в неделя на брега на Кос - гръцкият остров, който се намира на "фронтовата линия" на мигрантския поток, идващ от Турция, съобщи AFP, като цитира гръцката брегова охрана.

Тялото на момченцето - на възраст между 6 и 12 месеца - е било силно разложено. Било е облечено със зелени панталонки и бяла тениска. Намерено е на плажа пред хотел.

Властите смятат, че детето е от мигрантско семейство, което се е опитало да достигне остров Кос с малка гумена лодка.

Тялото е било откарано в болницата на острова за аутопсия.

Случаят напомня за 3-годишния Айлян Кюрди, чието тяло беше открито на турския бряг миналия месец. Шокиращите снимки на мъртвото дете, лежащо по лице на турския бряг подтикнаха европейските държави да откликнат по-ефективно на задълбочаващата се мигрантска криза.

Гръцката брегова охрана, която продължава да намира тела, изхвърлени от морето на бреговете на островите, се опасява, че положението ще стане още по-лошо с настъпването на зимата.

През септември най-малко 15 бебета и деца се удавили, когато претъпканата им лодка беше преобърната от силен вятър край егейския остров Фармакос.

Приблизително 630 000 души са влезли в Европейския съюз нелегално тази година. Над 310 000 от мигрантите са влезли през Гърция. Близо 3000 души са загинали или изчезнали по време на пътуването по море към островите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!