Стрелбата в парижкото предградие е свързана с атентата в "Шарли Ебдо"

Полиция установи самоличността на стрелеца в парижкото предградие

OFFNews 09 януари 2015 в 11:55 8667 3

Френската полиция обяви официално, че стрелбата в парижкото предградие Монруж е свързана с атентата в редакцията на списание "Шарли Ебдо", при който загинаха 12 души. 

Полиция уточни, че е установила самоличността на мъжа, открил стрелба в парижкото предградие Монруж, при което загина полицайка, съобщи AFP.

За момента името му не се съобщава.

От полицията обаче обясниха, че стрелецът в Монруж и тримата терористи от "Шарли Ебдо" принадлежат към една и съща джихадистка организация, действала в Североизточен Париж.

В четвъртък неизвестен мъж откри стрелба в южното предградие на Париж Монруж. Двама души бяха ранени – полицайка и общински работник. По-късно полицайката почина от раните си.

Френската прокуратура обяви вчера, че стрелбата ще се разглежда като терористичен акт. Първоначално се смяташе, че стрелбата в парижкото предградие не е свързана с атентата в редакцията на списание „Шарли Ебдо“ в сряда.

Информацията, че е установена личността на мъжа, убил полицайка в Монруж, се появи докато тече акцията по залавянето на заподозрените за атентата

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!