Quantcast

MI5: Ислямисти планират атентати с много жертви в Западна Европа

Безсилни сме да спрем всички, предупреди директорът на британската шпионска служба Андрю Паркър

OFFNews Последна промяна на 09 януари 2015 в 07:52 21187 16

Андрю Паркър
Андрю Паркър, генерален директор на MI5

Ислямски военни в Сирия са планирали "нападения с много голям брой жертви" на Запад и MI5 може да е безсилна да ги спре. Това предупреди генералният директор на британската шпионска агенция Андрю Паркър пред журналисти в Лондон ден след като терористи убиха 12 души във френската столица Париж при нападението срещу сатиричното издание "Шарли Ебдо", предаде AFP.

Групировката е свързана с Ал Кайда, уточни Паркър.

Въпреки че ние и нашите партньори правим всичко възможно, знаем, че не можем да се надяваме да спрем всичко, добави той.

Паркър заяви още, че бойците, които се връщат на Запад от Сирия са застрашени да донесат със себе си идеология, която може да ги доведе до това да извършват нападения над забележителности в родните им страни.

Заплахите срещу Великобритания от "Ислямска държава" са за убийства на британци в Сирия, използването на Сирия като база за изпращане на членове обратно във Великобритания и в други страни за извършване на нападения и използване на пропаганда за насърчаване на британци във Великобритания да извършват нападения.

"Ислямска държава" е най-очевидната заплаха, но бойците, свързани с Ал Кайда също са опасни.

Ние все още се сблъскваме с по-сложни и амбициозни заговори, които идват от Ал Кайда и имитаторите им. Често те целят масови убийства, често чрез атаки в транспорта или масово посещавани забележителности.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.01 2015 в 23:56

То заради един нефт к'во стана ...

10.01 2015 в 18:40

"Безсилни сме да спрем всички, предупреди директорът на британската шпионска служба Андрю Паркър"
///////////////////////////////////////

Безсилни , защото са ваши творения !

09.01 2015 в 16:39

Абе не е точно така. Изобщо не сме "БЕЗСИЛНИ", а по-скоро сме станали "БЕЗВОЛЕВИ". Погрешно разбраните ДЕМОНОКРАСТИЯ, ЛИБЕРАСТИЯ, ТОЛЕРАСТИЯ, и МУЛТИКУЛТУРАСТИ ни доведоха до тази ЗАДЪНЕНА УЛИЦА.

Има решение на проблема, при това доста ОКОНЧАТЕЛНО. Ако се обърнем назад не толкова далеч в историята, ще видим че Фюрера и Сталин на практика са ликвидирали изобщо почти всякаква престъпност по време на тяхното управление. В по-ново време същото направиха Пиночет и Зия Ул Хак. Значи все пак е ВЪЗМОЖНО, стига човек да поиска.

Мангустите се развилняват, когато няма кой да ги спре решително, твърдо и безкомпромисно. Ако тръгнем да се вайкаме, че уж сме били "...безсилни да спрем всички..." доникъде няма да стигнем. Народа го е кацал най-добре: "Щом не искаш мира - нати секира!". И които ми пишат минуси, ще ги считам за потенциални ТЕРОРИСТИ.

09.01 2015 в 15:51

Извинявай, исках да кажа първолак...пети клас ти е много!

09.01 2015 в 15:50

Канчо, мрии в лайна и си мисли че плуваш. Аман от дървени философи. Личи си, че искаш да кажеш нещо, ама пусто, мисълта ти тече като на някой петокласник и не можеш да се аргументираш.

09.01 2015 в 15:06

В уса гражданите на 90% имат оръжия, пък все чакат полицията?!
А във Фергюсън не я дочакаха, направо тежко въоръжени пехотинци с картечници и бронетехника.
Това ще е да е било недостатък на марката, не всички са били с Колт...


ананасчо, повече от елементарно. зрънцето не било зрънце ами буламач и обърквация. интересна теза за исляма и комунизма. при толкова фъкани евреи бабували на теорията и раждането му като движение. то не е и за смях. не изгубен в превода, просто изгубен завинаги. дишай дълбоко и си мисли че летиш.

09.01 2015 в 14:51

Ако на всеки луд му се даде оръжие, то 50% от хората ще са въоражени и децата ще се стрелят в училищата...

09.01 2015 в 13:29

ako 50 procenta ot grajdanite imaha po 1 pistolet, to 100 procenta shteshe da ima adekvatno i momentno protivodeistvie na vseki lud s orajie... Bez da se chaka policiqta i horata da bqgat bezashtitni kato misheni

09.01 2015 в 11:48

До: Кънчо Путкодеров

Кънчо,

Ислямът и комунизмът са плодчета от едно дърво (затова съвсем правилно слагате мюсюлманите и руските комунисти в една категория). В тези две идеологии има сродни принципи, манталитет и поведение. Родството им идва от тоталитарната същност. И двете идеологии се насаждат в главите на населението с бой и повторение в ранното детство. Така че разбирам колко Ви е трудно да се спасите от насадените в детството фиксации.

Жалко за безплодните Ви години в Комсомола и пионерската организация. Едва ли сте се научили да бъдете полезен работник, добър баща и любящ съпруг. Комунизмът и ислямът унищожават инициативата и човещината на послушните си деца. Вие сте безнадеждно индоктриниран. Спасението Ви е в желанието да учите нови неща, но това е дарба, с която човек се ражда. Вие нямате такъв късмет.

09.01 2015 в 11:43

Активирането на червените тролове с радостта им от събитията във Франция показва, че наистина паричките за тероризма са червени. И за тролене пак има рубли. Нали руската банка отвори кесията...