С номинал 45 копейки. Русия валидира 10 пощенски марки с портрети на убити в Украйна войници и офицери

OFFNews 09 декември 2022 в 20:46 2620 3

Снимка ТАСС

Марките бяха валидирани на специална церемония в парка "Поклонния хълм".

10 пощенски марки с портретите на убити във войната в Украйна руски офицери и войници валидира Русия на специална патриотична церемония в Музея на Победата в парка „Поклонния хълм“ в Москва. Мероприятието, което е част от усилията на Кремъл да приравни участниците в т. н. Специална военна операция към героите от Великата отечествена война е проведено в рамките на форума „Училището на героя“.

Марките, всяка от които с номинал 45 копейки, са от серията „Герои на Руската Федерация. Участници в специалната военна операция“ и са посветени на убитите в Украйна войници, сержанти и офицери, удостоени със златна звезда посмъртно. Идеята е на партийците от управляващата в Русия „Единна Русия“.

Във валидирането на марките са участвали помощникът на Владимир Путин Владимир Медински, министърът на просветата Сергей Кравцов, чиновници от апарата на президента на Русия и партийни активисти от „Единна Русия“. На церемонията министър Кравцов обявил, че подвизите на руските герои от Специалната военна операция ще бъдат включени в учебната програма по история. Кой точно ще влезе в учебниците поименно ще бъде обсъдено допълнително.

Върху марките от 45 копейки има от ефрейтор до генерал. Руската пропаганда е създала около личността на всеки един от тях ореол на герой и по родните им места кръщават на техни имена улици, разказват в училищата за героичната им смърт. В някои от случаите документално легендата се разминава с действителността. Такъв е случаят със заместник-командирът на 8-ма общовойскова армия генерал-лейтенант Роман Кутузов, за когото се съобщава, че е загинал геройски в бой с врага рамо до рамо с войниците. В действителност Кутузов беше ликвидиран със взрив в кафене „Кавказ“ на ул. „Ленин“ в Луганск, където се бяха събрали ръководни офицери от руската армия.

Началникът на разузнаваачите в батальона на „Росгвардия“ Максим Концов е загинал в района на Изюм. Командирът на боен разчет на зенитно ракетен полк, воювал преди това в Сирия прапоршчик Тамерлан Илгамов е убит с пряко попадение на ВСУ в зенитно-ракетния комплекс, от който е обстрелвал цивилни обекти в Украйна. Ст. Лейтенант Дамир Исламов е героизиран като водил бой с пет украински танка, унищожил четири от тях и унищожен от петия. Асът на руската армия от Сирия, Чечения и Таджикистан и командир на хеликоптерната група „Беркути“ Василий Клешченко беше свален от ПВО на украинската армия, а в герой го превърнаха кадрите на ВСУ от огледа на сваления „Алигатор“, които показаха в ръцете на убития полковник невзривена граната и пистолет, които показвали готовността му да се самоубие, вместо да се предаде на украинците. Офицерът от марката е многократен участник във военните паради на Червения площад.

В десятката на геороите от марките е и племенникът на заместник-министъра на отбраната на Русия Юнус-Бек Евкуров гвардейски капитан Адам Хамхоев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

3

БотоксПутю

10.12 2022 в 03:32

И катар също, и той ряпя ще яде.

1236

2

БотоксПутю

10.12 2022 в 03:31

Като валидира пощенски марки и с портретите на останалите (до сега) загинали от Руската Федерация, няма да има нужда да продава петрол и газ. А скоро като добавим и новомобилизираните 300 000, Дубай ряпа да яде.

345

1

Джендо Джедев

09.12 2022 в 22:15

Сигурно и Третият Райх е слагал портрети на убити германски войници по марките. :D