Русия обмисля да унищожава и свои храни без сертификат

OFFNews 12 август 2015 в 14:28 1982 7

Федералната служба по ветеринарен и земеделски надзор в Русия Росселхознадзор предложи освен незаконно внесени хранителни продукти от Запада, да започне унищожаването и на руски храни без сертификат.

Това обяви ръководителят на службата Сергей Данкверт, цитиран от ТАСС.

Тук се фалшифицират хранителни продукти и всички се правят, че това не се случва. Първото, което трябва да се направи, е да се постъпва така, както с продуктите, внесени въпреки ембаргото, подчерта Данкверт.

По думите му освен това унищожаването на храните трябва да става за сметка на производителя и продавача.

Ако съответната стока е открита в магазин, значи тя трябва да се унищожи за сметка на магазина. Защо? Защото когато купува храни, трябва да проверява и да се доверява на този, от когото я е купил, категоричен е шефът на Росселхоснадзор.

Преди дни Русия започна да унищожава хранителни продукти, внесени незаконно от западни страни. Само в рамките на първите два дни бяха унищожени близо 350 тона хранителни продукти.

Акцията по унищожаването на санкционните продукти продължава и до момента, като всеки ден се унищожават тонове храна.

От Росселхознадзор обясниха, че незаконно внесените продукти може и да са опасни, тъй като за тях няма сертификати. Така от службата отговориха на критиките, отправени към руското правителство заради унищожаването на тонове годна за консумиране храна.

Стотици хиляди подкрепиха подписка срещу унищожаването на храните.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови