Путин се среща със Си Дзинпин в Самарканд

OFFNews 15 септември 2022 в 09:01 2537 3

Среща
Путин и Си Дзинпин.

Руският президент Владимир Путин и китайският президент Си Дзинпин се събират заедно с други азиатски лидери в древния узбекски град Самарканд по Пътя на коприната. Това ще е регионална среща на върха, обявена за предизвикателство към западното глобално влияние.

В срещата ще участват и лидери от Индия, Пакистан, Турция, Иран и няколко други държави за срещата на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в узбекския град.

Основният ден на срещата на върха ще бъде петък. Въпреки това най-внимателно ще бъде наблюдавана днешният разговор между руския и китайския президент.

Срещата на върха е шанс за Путин да покаже, че Русия не може да бъде изолирана в международен план. Сега е момент, в който силите на Москва са изправени пред сериозни неуспехи на бойното поле в Украйна.

Си Дзинпин пътува за първи път в чужбина от първите дни на ковид пандемията. Според АФП той разглежда срещата като възможност да затвърди авторитета си на световен държавник. Това е важно за него, тъй като през октомври предстои ключовия конгрес на управляващата комунистическа партия в Китай, съобщава БГНЕС.

И за двамата лидери срещата на върха ще бъде възможност да се противопоставят на Запада, особено на Съединените щати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

15.09 2022 в 10:16

Си: Вова, двойка минус. Заради тебе аз Тайван ще видя в някой друг живот. В Хонконг също не е ясно как ще бъде натам. Цените на газа остават - и ми дължиш услуга, защото цялото политбюро ме натиска да ги сваля. За оръжие забрави - на мен търговията с по-богатата половина от света си ми трябва. Виж там на др. Ким ако му е останало някое желязо и изобщо го хвани да ти разкаже кое как, че гледам си тръгнал по неговия път. Усмихвай се сега че ни снимат.

-1495

1

zuIjin

15.09 2022 в 09:11

Ще има моля ви се купете малко газ а цената няма значение. Дано не му долети самолетчето назад до Масква.
 
X

Да помогнем на украинските деца!