Любчо Георгиевски: Поне 20 българофили управляват Македония

Юлиуш Висожински 31 март 2014 в 18:23 14713 7

Любчо Георгиевски. Снимка: Сергей Антонов

В ръководството на управлящата в Македония партия ВМРО-ДПМНЕ има най-малко 20 българофили. Това заяви пред вестник „Слободен печат“ бившият премиер и лидер на опозиционната партия ВМРО-НП Любчо Георгиевски.

Според него ВМРО-ДПМНЕ и до днес разполага с най-голямото българофилско крило в собствените си редици.

Жал ми е, че това, което беше борба против (бившите комунисти) от Социалдемократическия съюз на Македония, против този ирационален антибългаризъм в ранните години на 90-те, днес това го прави ВМРО-ДПМНЕ, каза Георгиевски.

Днес ВМРО-ДПМНЕ имитира антибългаризъм, категоричен е той.

Днес Македония сама си създава проблемите с България. Водихме изключително глупава външна политика, щом позволихме България, която само с две-три думи можеше да се превърне в най-големия ни съюзник за международната интеграция на Македония, да стане съюзник на Гърция, категоричен е Георгиевски.

Бившият премиер е категоричен, че в Македония съществува юго-комунистическа мрежа, която постоянно създава проблеми с България.

В програмата на тази структура е да се измислят все повече спорове с България и да има инциденти. Ако забележите на няколко месеца – понякога на 3 месеца, понякога на 5-6 месеца, от македонска страна се правят някакви инциденти спрямо България, заяви в Аулата на Софийския университет през май 2012 г. Георгиевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови