Художници от цял свят рисуват в памет на малкия Айлян (галерия)

Александра Маркарян Последна промяна на 04 септември 2015 в 08:26 15644 14

Художници от цял свят откликнаха на потресаващите снимки с мъртвото 3-годишно сирийско дете Айлян Курди, изхвърлено на брега край турския курорт Бодрум, с рисунки, чиито заглавия отправят красноречиви послания към политиката спрямо бежанците и бездушието към страданието им.

Айлян, 5-годишното му братче Галип и майка им Рехан се удавиха в опит да достигнат бреговете на Гърция, бягайки през Турция от родния си сирийски град Кобани - арена на ожесточени сблъсъци между "Ислямска държава" и кюрдските бойци. Крайната им цел била Канада, където бягали при свои роднини.

От семейството оцеля единствено бащата Абдула, който сега иска само погребе съпругата и децата си в родния Кобани.

Снимката бе споделена хиляди пъти с хаштага "Човечество, изхвърлено на брега", написан на английски и на турски език. Това е и заглавието на някои от рисунките. Други гласят: "Приспахме го, време е да се събудим", "Не оставяйте състраданието да се удави". "Сега виждате ли", пита друг художник политическите лидери, които рисува като неми наблюдатели на мъртвото дете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.09 2015 в 15:28

Да бе, западняците откриха за НУЛА ВРЕМЕ сред няколкостотин хиляди емигранти (пръснати върху огромна площ по вода и суша) точно пък бащата на именно това дете. Че и той започна да разказва веднага "трогателни" истории пред услужливо ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОДГОТВЕНИТЕ камери. И това сред всеобщия УЖАСЕН ХАОС предизвикан от този човекопоток.

Или той го видя на мобилния интернет върху телефонът си iPhone 7? Или му го съобщиха по сателита? А журналята долетяха НЕЗАБАВНО КАТО МЪЛНИИ с чартъри и джетове (готови да заснемат неговата "сърцераздирателна" история)? А главните редактори запазиха място за публикуване на тази изкуствено съчинена TOP NEWS?

Очевидна МАНИПУЛАЦИЯ, съшите с БЕЛИ КОНЦИ. Всичко е било ПОДГОТВЕНО ПРЕДВАРИТЕЛНО: фотки, камери, хаштагове, buzzwords и т.т.. Абе вие верно ни зимате за канарчета? Манджата не не само ПРЕСОЛЕНА, ами и ПРЕТОПЛЕНА. Не нам тея. вервайте си сами на измислиците. Не ги щеме мангустите. NO PASARAN!

04.09 2015 в 13:44

Простак, бащата е оцелял и е идентифицирал самоличността на сина си... Пресолен простак!

04.09 2015 в 11:49

Решението е елементарно и просто, но никога няма да се случи по простата причина, е ИДИЛ са нужни на световните лидери да дърпат конците на Изтока.. Иначе нали и САЩ, и Европа, и Русия обявиха за общ враг ИДИЛ?? Всички те имат възможност и потенциал за 48 часа да смажат ИДИЛ, особено Щатите. Те вече са го правили. Всички сме ги виждали в действие. Тук имат и негласната подкрепа на Русия.. Но никой пръста си не мърда. Само епизодични въздушни удари и прикрито безсилие. Това май е угодно на някой. Май е угодно Европа да се напълни със Сирийци и нечии икономики да бъдат разклатени.. Много са въпросите, а отговорите са някъде там.

04.09 2015 в 11:40

Естествено, че е целенасочена промивка истерията около това дете конкретно. Ако не беше, щеше да се говори и за останалите 80!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=425048447690901&id=217252245137190

04.09 2015 в 11:24

Ето още една рисунка от неизвестни интернет художници:


http://i.imgur.com/ea9lySF.png

04.09 2015 в 11:24

Абе как така разбраха толкова бързо КОЕ точно е ТОВА ДЕТЕ? Документи за самоличност ли имаше в джоба? Че чак и такива детайлни БИОГРАФИЧНИ ПОДРОБНОСТИ за баща му и майка му?

Как го идентифицираха толкова СКОРО? Кога успяха да намерят всички тея информации откъде било, какви били родителите му, как бягали и т.н.? Че то ако беше престъпление нямаше да станат подробности извести с подобна МЪЛНИЕНОСНА СКОРОСТ?

Че ФОТОГРАФИТЕ НА МЯСТО ли чакаха там, с готови фотоапарати, за да напраряват тея "покъртителни" снимки, когато вълните го изхвърлят на брега? И художниците бяха вече готови със скечове по тях? Че и всички западняшки МУЛТИКУЛТУРАСТКИ МЕДИИ в хор заедно изведоха ТАЗИ НОВИНА НА ПЪРВО МЯСТО?

Или това е една типична организирана PR КАМПАНИЯ насочена към ИЗКУСТВЕНО ПРЕДИВИКВАНЕ СЪЧУВСТВИЕ КЪМ НЕЛЕГАЛНИТЕ ИМИГРАНТИ? Айде холан, за малоумници ли ни имате? Еми направо пресолихте супата. Не нам тея, не пасеме трева. Омерзен съм.

04.09 2015 в 10:50

Германското правителство гони бедни германци от домовете им, за да настанява бежанци.

https://www.youtube.com/watch?v=PnE3cFEehxg

Ах, колко хуманно, колко човеколюбиво и състрадателно.

Всички западни левичари трябва да бъдат избити като краставите кучета, каквито са. Границите да бъдат напълно затворени. И тогава няма и да умират дечица като Айлян, завлечени от безотговорните си родители в нашествия с продънени корита към Европа.

04.09 2015 в 10:48

Опитват се да играят върху съвестта на канадците че видите ли когато не давате визи хората се давят заради вас. Не се поддавайте, който където да си качва децата на каквито пробити лодки иска, това си е негово решение, ама за толкова пари колкото са дали всичките бежанци заедно до сега на трафиканти можеха да си съберат пари за презокеански лайнер и частни автобуси и да пътуват с нормален превоз.

04.09 2015 в 10:29

Просто не четете коментарите в тоя сайт, пълно е с малоумници.

04.09 2015 в 10:24

Стотици деца умират всяка година в Африка, на никой не му прави впечатление.
Постват снимка на бедно Сирийче, което за зла беда се е удавило, Целият свят си губи ума!

Изложиха с "Човечество, изхвърлено на брега", " Сега виждате ли " и " неми наблюдатели ", Европа приема ХИЛЯДИ бежанци седмично и им помага както може и сега да ги описват като "Слепи".

Това си е точно поредната сензация за медиите, да събират пари от злата участ на другите!