Бомбардировки в Харков, тежки боеве в Донбас

OFFNews 16 август 2022 в 11:41 4170 3

Харков
Харков след обстрела тази нощ.

През нощта в Харков осем души бяха ранени от вражески обстрел, а жена почина от раните си в болницата.

Тази нощ вторият по големина град в Украйна бе подложен на най-интензивните обстрели в последно време. Руснаците изстреляха седем ракети от Белгород към областния център, пише в Телеграм началникът на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов.

През изминалото денонощие руснаците продължиха да нанасят удари по мирни цели в Харковски, Богодуховски, Чугуевски и Изюмски район. Повредени са частни домове и стопански постройки.

"По данни на Центъра за спешна медицинска помощ през деня в Харков са били ранени 9 души, включително 75-годишна жена, която за съжаление е починала от раните си", се казва в изявлението.

Снощи около 22:30 ч. нашествениците са обстрелвали "Киевски район" в Харков с РСЗО. Повредени са частни домове и има поражения по пътната настилка.

"Около 2:30 ч. щабът на отбраната регистрира седем ракетни изстрела наведнъж от Белгород в посока Харков. Обстрели има в Шевченковски, Киевски, Салтовски, Индустриален и Холодногорски район", каза Синегубов.

Той добави, че някои от ракетите са попаднали в открити пространства, така че не са предизвикали пожари. Фасадите на сградите са повредени от шрапнели и взривове, а пътната настилка е частично разрушена.

Отбити руски атаки в Източна Украйна

Междувременно украинските войски отблъснаха руски атаки срещу градовете Соледар и Бахмут в Донецка област, съобщи днес генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, цитиран от ДПА.

Успоредно с това руската армия и сепаратистите продължават да обстрелват украинските позиции в източния украински регион.

В Донецка област силите на Киев са отблъснали също нападения северно от Славянск и в района на град Угледар. Украинската армия осуети руси атаки и в района на селата Пески и Первомайское, се казва още в изявлението.

Руските въоръжени сили продължават да обстрелват с артилерия позициите на украинската армия по целия фронт. Те са нанесли и шест въздушни удара, съобщи още украинският генерален щаб.

Окупаторите настъпват към рафинерия в Лисичанск

Руските войски провеждат масирано настъпление по посока на петролната рафинерия в Лисичанск.

Ръководителят на военната администрация на Луганска област Серхий Хайдай съобщи за това в Телеграм.

"Те използват всяка възможност, за да създадат благоприятни условия за по-нататъшно настъпление в определени райони. Атакуват в различни посоки, за да изтласкат ВСУ от отбранителните укрепления. Шест пъти вчера нашите бойци ги принудиха да отстъпят. Сраженията продължават и в други три района на границата между Луганск и Донецка област. Включително в близост до нефтената рафинерия в Лисичанск", информира Гайдай.

Ракетният терор също не спира / снимка: Серхий Гайдай
Ракетният терор продължава с пълна сила / снимка: Сергей Гайдай
Според него населените места и позициите на украинските военни са обстрелвани от врага с артилерия. Само през нощта са извършени четири танкови атаки и четири въздушни удара. Ракетният терор също не спира. Например една от ракетите е била насочена към сграда, в която са разположени полицаи от Луганска област, които сега са базирани в съседна област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

16.08 2022 в 12:12

Локалните путлери са големи фенове на голямата тояга главно защото са убедени че те ще държат тоягата или поне тоягата ще пропуска техните гърбини.

Реалността ги изненадва неприятно понякога ама те продължават да търсят невярното решение.

 
X

Подкастът на OFFNews