Пета жертва на Орлин Гигов. Освен че я преби, държа личната ѝ карта, разказва дъщеря ѝ

Рени Петрова 06 февруари 2023 в 14:04 96950 6

Снимка Pixabay

Колко са жертвите на бившия шофьор към МВР болница Орлин Гигов? Още жени разкриват, че са пострадали от насилника. Досега OFFNews знае за пет жертви - пребитата и изхвърлена гола и боса украинка през януари; друга жена, която съседи виждали преди това в блока, където Гигов живеел отскоро; двете жертви, които разказаха за ужаса пред OFFNews; и жена, живяла около месец под един покрив с него. Нейната дъщеря се свърза с редакцията, след като прочела историите на другите жертви.

Екатерина (името е сменено по желание на жената), разказа за преживяното от майка ѝ Ани (името също е сменено) през април и май 2022 г. Ани е 45-годишна жена с 80% увреждане, има издадено решение от ТЕЛК за психично заболяване. Живее с Орлин Гигов около месец в неговия апартамент в столичния квартал "Овча купел". В същия апартамент мъжът пребива и една от останалите жертви. 

'Знам как да бия, няма да ти личи': Говорят още 2 жертви на насилника, пребил украинка

"Не бях в София, брат ми се обади, че майка ми има приятел. Отишъл да я види къде и с кого е. Тогава забелязал, че е бита. Бузата ѝ е била подута и посиняла", разказа Екатерина пред OFFNews. Допълва, че докато Ани живяла с Гигов, през цялото време не е взимала лекарствата си. 

Всичко "приключва", когато в началото на май 2022 г. от полицията се свързват с Екатерина, защото майка ѝ е забелязана да се скита неориентирана в село Ковачевци, Пернишко (и според трите жени, които говориха пред OFFNews, Гигов е родом оттам, има имот и близки в селото). Дъщерята на Ани пита полицаите дали според тях майка ѝ е в криза. Те потвърждават, но допълват, че нямат основание да я задържат и затова молят Екатерина да отиде и да я прибере.

Жената го прави. Когато открива майка си, вижда, че в ръката си държи ключове от апартамента на Гигов в София и 20 лева. Обяснява, че отива да купи две кутии цигари за Гигов. Дъщеря ѝ обаче решава да я заведе на лекар, тъй като вижда, че е дезориентирана, агресивна и ходи трудно. Впоследствие се оказва, че е намушквана с нож по краката. 

Когато се качват в колата, майката започва да бие дъщеря си, защото "Гигов иска две кутии цигари и ще се сърди, че закъснява". Тъй като състоянието на жената плаши Екатерина, тя решава да откара майка си направо в психиатричната болница в кв. Курило в Нови Искър. 

Оттам обаче отпращат двете жени, защото има процедура за прием. Съветват Екатерина да я откара в Спешна помощ в Нови Искър, откъдето да я насочат. Когато пристигат, се оказва, че в този момент няма лекар и линейка (най-вероятно са били изпратени на адрес). Медицинска сестра поставя двойна доза успокоително на Ани. Ситуацията става още по-лоша и жената продължава да удря дъщеря си, защото са се забавили и Гигов "ще се сърди, че няма цигари". 

Впоследствие при разговор с жената мъжът обяснява, че след "обикновен семеен скандал" е изпратил Ани "да си ходи в София", дал й ключове от апартамента и 20 лева, за да хване автобус. 

Екатерина решава да прибере майка си в дома ѝ в столичния квартал "Хаджи Димитър", където 45-годишната жена живее в общинско жилище. Ани все още е в криза и дъщеря й се обажда на 112. Часове линейка не пристига, а в един от разговорите  ѝ диспечер от спешния телефон съветва Екатерина да закара майка си в частна психиатрия (в България няма такива). Полицаи, пристигнали преди Спешна помощ, се отказват да чакат и тръгват. Час след това решават да проверят каква е ситуация - линейка все още няма, и те подават сигнал. 

Когато пристига линейката - около 23:30 ч., медици качват Ани и я откарват в болница, но никой не пита защо е бита. Два часа по-късно братът на Екатерина получава обаждане от Центъра за психично здраве "Проф. Н. Шипковенски", откъдето казват на момчето, че трябва да прибере майка си. Заради късния час и шока от случилото се през деня Екатерина и брат ѝ се забавят, но научават от близки, че майка им е на пазара в квартала. 

Все още Екатерина и брат й се питат как жената е стигнала до там, кой я е пуснал от болницата и защо. След случилото се 45-годишната жена остава два дни да живее на пазара. През това време децата ѝ търсят начини да я настанят в психиатрия. 

Оказва се почти невъзможно, защото личната й карта е останала у Гигов, заедно с портфейла и телефона й. Така шест дни Екатерина е в постоянни разговори с бившия шофьор на МВР, в които се опитва да вземе документите на майка си. 

Гигов признава, че са у него, като снима личната карта на Ани и нож до нея.

Съгласява се да ги върне, като си иска ключовете от апартамента. След като ги връща, Екатерина иска личната карта, но мъжът обяснява, че не знае къде е. Отнема му седмица да я намери. По негово желание изпраща чрез куриерска фирма телефона и личната карта. Когато ги взима, Екатерина вижда, че всичко от телефона е изтрито. Стоят само два SMS-а, от които става ясно, че Гигов е опитал да изтегли бързи кредити. 

Докато "търси" личната карта, Гигов поддържа връзка с дъщерята на Ани и я моли "да му съдейства" да види 45-годишната жена. Обяснява, че я обича и всичко е било "обикновен семеен скандал". След като връща телефона и документите, Екатерина сменя номера на майка си. 

След случилото се Ани остава в психиатрия два месеца. Към настоящия момент е добре, приема лекарствата си. Когато се съвзема, разказва за побоите и обяснява, че Гигов й е "удрял шамари през пет минути". Не иска да си спомня за преживяното през този месец, не подава и сигнал срещу него от страх. Когато са били заедно, мъжът я завел в МВР болница за преглед, от което Ани се уплашила още повече. Освен това я заплашил, че ще "й вземе общинското жилище", където живее, защото е полицай. 

Докато комуникира с Екатерина, Орлин Гигов я заплашва и дори изпраща снимки на служебните му карти, издадени от МВР. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

8

GB

06.02 2023 в 21:44

Та, така с източно-православните ни ценности, с българските ни традиции, които лошият Запад иска да ни отнеме.
Ние, очевидно, не си ги даваме... уви!

-240

6

редовно четящ

06.02 2023 в 17:14

Не знам дали и колко шамари е ял като малък. Някои хора се раждат такива. Но гледам, че има крещяща нужда от нова, по-голяма порция. Такива екземпляри разбират само от едно и нямат оправяне.

14469

5

случайно прочетох

06.02 2023 в 15:37

Отвратително!
Този, като малък, колко ли шамари е изял, за да стане такъв изверг?

345

2

Джендо Джедев

06.02 2023 в 15:11

Характерно за такива боклуци е, че нападат слаби жени. Що не се пробват с някоя по-пешкин, да ги видим!

22547

1

dolivo

06.02 2023 в 15:01

леле, тоз от най-долните боклуци тц тц, така да се възползва от безпомощните