Земеделците, Бареков и ВМРО заедно на изборите

OFFNews 05 януари 2014 в 10:37 2549 11

Румен Йончев Снимка: http://agrozona.bg/
Румен Йончев Снимка: http://agrozona.bg/

Земеделският народен съюз, партията на Николай Бареков "България без цендура" и ВМРО работят за създаването на обединение, с което да се явят заедно на изборите за депутати за Европейския парламент на 25 май 2014 г.

Това заяви лидерът на ЗНС и депутат от Коалиция за България Румен Йончев в интервю за bTV.

Той бе категоричен, че няма да напуска КБ, защото това би означавало да подведе избирателите си.

„В парламента съм чрез ЗНС и във формата на Коалиция за България. Аз няма да подведа избирателите си от Монтана, които са и избиратели на БСП. ЗНС не може да подменя собствения си вот, той продължава своето политическо развитие“, каза Йончев.

Той прогнозира, че обединението ще е факт до края на януари.

"Аз слушам внимателно това, което казва Николай Бареков. Той говори изключително много за развитието на българските региони и селата, начинът на живот в тези райони е ужасен. И това са много допирни точки с нас", коментира лидерът на земеделците.

Земеделците подкрепихме БСП само за да не бъде допуснато отново "вредното управление на Борисов и ГЕРБ", заяви Йончев и допълни, че няма намерение да напуска нито парламента, нито групата на Коалиция за България.

„В парламента съм чрез ЗНС и във формата на Коалиция за България. Аз няма да подведа избирателите си от Монтана, които са и избиратели на БСП. ЗНС не може да подменя собствения си вот, той продължава своето политическо развитие“, поясни Йончев.

Попитан дали го изкушава мисълта да се кандидатира за евродепутат, Йончев отговори, че не е мислил на този етап върху това, но „всичко е възможно“.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!