Веселинов от ПФ: Нямаме претенции за министерски кресла

OFFNews Последна промяна на 16 октомври 2014 в 19:43 2707 1

Искрен Веселинов

"С ГЕРБ не сме говорили за министерства на консултациите. Още в началото на консултациите заявихме, че няма претенции за постове в правителството, това не е условие за нашата подкрепа. В преговорите се търсеха посоки, не сме искали министерства".

Това заяви в ефира на БНТ Искрен Веселинов от ВМРО, който участваше в днешните преговори между Патриотичния фронт и ГЕРБ.

Веселинов посочи още, че е рано да се говори за договорена коалиция, защото по време на днешната среща са били обсъждани само посоки на действие и не се е стигнало до конкретни обсъждания за управление на страната.

"Изненадан съм от приповдигнатия тон на новината. Имаме неразбиране по част от някои политики, сериозни политики където трябва да се търси общ език. Останаха за обсъждане четири теми", обясни той.

Според Веселинов темите, по които двете политически формации не са постигнали съгласие са данъчната политика, искането на ГЕРБ за мащабно саниране с бюджетни средства, както и здравеопазването, където ПФ иска премахване на монополното положение на НЗОК, а ГЕРБ оздравяване на съществуващата система.

„Може да се търси компромис, но не можем да отстъпим напълно от вижданията си по темите. Това остана като въпрос на разискване. Не отиваме на разговори, за да не правим компромиси", каза още Веселинов.

Той посочи, че ПФ има едно единствено условие за другите участници бъдещата коалиция и това е ДПС да не е във властта. 

"ДПС е корпоративна група, тази корпорация три пъти се добира до управлението на държавата. Нямаме условия към български партии. Споразумението за управление трябва да бъде широко подкрепено и с необходим консенсус", добави представителят на ПФ.

По повод Реформаторския блок, който се спряга за най-логичен трети участник в бъдещата управляваща коалиция, Веселинов каза:

"Отнасяме се добронамерено към РФ с изключение на една партия - тази на Корман Исмаилов. Смятаме, че това нещо не е добро за България, смятаме за неприемливо представители на тази партия да влизат в изпълнителната власт".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.10 2014 в 11:30

ДС-Паричният фронт, особенно ДС-МВРо, ВСИЧКИТЕ са пропагандно-манипулационни медийни и улични клоуни, които нямат НИКАКВА квалификация и са с ниско образование (псевдо-университетите за платени дипломи в Търново и Благоевград, вкл. Каракачанов, който е учил в търновския, но като номенклатурен наследник и млад ДС-агент е получил съмнителна диплома от СУ)! И ранно пенсионирани милиционери и фатмаци, от които ГЕРБ си имат на талази! А съставянето на кабинет от неквалифицирани лявопопулистки ДС-агенти и фатмаци на московско-белградска копанка ще е най-малкото международен скандал, поставящ под съмнение дясната ориентация на бившата БКП и ДС мутра Боко! Отделно данъкопладците ще трябва да плащат солено за далаверите и "обучението" с министерска заплата на тия червени некадърници и тунеядци!