Исмаилов поиска от ГЕРБ да няма ченгета и ксенофоби във властта

Георги Савчев 16 октомври 2014 в 19:38 2471 5

Корман Исмаилов

ГЕРБ да възпре надигащите се националпопулизъм, расизъм и ксенофобия, "които ще имат силно парламентарно присъствие в 43 НС" и да не допуска бивши агенти на ДС на висши ръководни постове в изпълнителната и законодателна власт. Тези искания е поставил при консултациите с ГЕРБ лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов.

Като част от РБ в преговорите с ГЕРБ поставих няколко чувствителни за нас въпроса, а именно - има ли воля ГЕРБ като основен носител на отговорността в едно бъдещо национално отговорно правителство да не допусне бивши агенти на репресивната комунистическа ДС да бъдат номинирани и избрани на висши ръководни постове в изпълнителната и законодателна власт и по-конкретно: министри, зам. министри, областни управители, държавни агенции и комисии, ръководители на мисии зад граница, ръководството на НС и ръководствата на неговите комисии и делегации, съобщи днес Исмаилов.

Според него у нас езикът на омразата се засилва, а прикритата и открита дискриминация срещу „различните“ се увеличава.

В предизборната платформа и сред основните приоритети на ГЕРБ няма нищо като стратегия и политики във връзка с интеграцията на малцинствата и в частност на най-дезинтегрираната част от тях – ромите. В следващия етап от преговорите съм в очакване на ясни позиция и гаранции по тези въпроси, каза още лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!