Исмаилов поиска от ГЕРБ да няма ченгета и ксенофоби във властта

Георги Савчев Последна промяна на 16 октомври 2014 в 19:38 1791 5

Корман Исмаилов

ГЕРБ да възпре надигащите се националпопулизъм, расизъм и ксенофобия, "които ще имат силно парламентарно присъствие в 43 НС" и да не допуска бивши агенти на ДС на висши ръководни постове в изпълнителната и законодателна власт. Тези искания е поставил при консултациите с ГЕРБ лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство" Корман Исмаилов.

Като част от РБ в преговорите с ГЕРБ поставих няколко чувствителни за нас въпроса, а именно - има ли воля ГЕРБ като основен носител на отговорността в едно бъдещо национално отговорно правителство да не допусне бивши агенти на репресивната комунистическа ДС да бъдат номинирани и избрани на висши ръководни постове в изпълнителната и законодателна власт и по-конкретно: министри, зам. министри, областни управители, държавни агенции и комисии, ръководители на мисии зад граница, ръководството на НС и ръководствата на неговите комисии и делегации, съобщи днес Исмаилов.

Според него у нас езикът на омразата се засилва, а прикритата и открита дискриминация срещу „различните“ се увеличава.

В предизборната платформа и сред основните приоритети на ГЕРБ няма нищо като стратегия и политики във връзка с интеграцията на малцинствата и в частност на най-дезинтегрираната част от тях – ромите. В следващия етап от преговорите съм в очакване на ясни позиция и гаранции по тези въпроси, каза още лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.10 2014 в 11:39

Добре ве мангал .Ако циганин изнасили и обере бабичка,не е обир и изнасилство? Аз ако го пребия щото вие не правите нищо,е расизъм... Ония боклук местан на тутски ше ми проповядва и тва не е расизъм а ?Бах ва у боклуците нагли. ПО 5 НА НОЖ !!!

17.10 2014 в 08:31

@Grogiorius не четеш ли новини по центъра на градовете не излизаш ли? Форуми не гледаш ли? Навсякъде се сее омраза към цигани, турци и бежанци.

Да припомним как едни деца малки 1-ви до 3-ти клас бежанци не ги допуснаха в училище на 15-ти Септември. Да ти напомня как бременна българка бе пребита преди дни защото казала на мъжа си че го обича на чужд език. Да ти припомня как се говори открито само за "циганска престъпност", нищо е вероятно 70-80% от престъпниците са етнически българи и като процент от всички хора с дадена етническа принадлежност българите сме по-крадливи от циганите. Да си стъпвал скоро в турско село или кварталс цигани? Дали си забелязал тоталната мизерия характерна за най-бедните държави на Африка, само че в Европа? Да ти правят впечатление малоумните коментари по повод назначението на една сравнитлено добре изглеждаща млада жена?

Българите сме станали супер нетолерантни. Навсякъде има силна дискриминация на база пол, религия, раса и етнос.

Честно казано напоследък ме е срам че съм бъгларин и така някак минавам за нещо подобно на отрепки като теб и други хора които се държат като че са в средновековието.

Това ще ни се отрази и то много зле в не много доалечно бъдеще. Включително може би и с разпад на маломерната ни държава.

16.10 2014 в 23:48

Стила на говорене е същия с който дпс залива постоянно отвсякъде и с който държи едно малцинство в страх и зависимост. И да гласувах за РБ както винаги съм гласувал и за СДС, после и за ДСБ. Не е това начина и стила за промяна. Ако ти искаш след десетина години да се чувстваш чужденец в страната си аз не искам. Не мисля, че е националпопулизъм, расизъм и ксенофобия това законите да са еднакви за всички, нали това е голямата цел всички да са равни пред закона. Добре ти ми кажи тогава с какво са онеправдани малцинствата в България? Това, че някои не искат да се интегрират, а други ги държат умишлено в заблуда не е проблем от расистки характер, а по-скоро на мързел и на интереси.

16.10 2014 в 21:25

Ти не си гласувал за РБ послъгваш май давайки се за негативен пример както е модерно да правят троловете на герб без аргументи - я кажи с кое по-точно от цитата не си съгласен?

"ГЕРБ да възпре надигащите се националпопулизъм, расизъм и ксенофобия, "които ще имат силно парламентарно присъствие в 43 НС" и да не допуска бивши агенти на ДС на висши ръководни постове в изпълнителната и законодателна власт"

16.10 2014 в 20:28

Гласувах за РБ , но това говорене в стил дпс ми идва в повече. Какво интеграция и какви дискриминации вижда г-н Исмаилов, как не разбрахте, че точно това говорене може да разпали някакви проблеми. Законите в България са за всички, като ги спазваш нямашпроблеми, като гипрестъпваш без значение какъв си си носиш последствията. в този смисъл нашите политицитрябва да вземат пример от президента на Австралия по отношение на претенциите на малцинствата, цитирам по памет- Щом са дошли да живеят при нас ще спазват нашите правила, като не им харесва светът е голям и спасение дебне от всякъде :)-малко импровизирах накрая, но май е точно на място.