ГЕРБ и Патриотичният фронт се разбраха за коалиция

Нели Чолашка Последна промяна на 16 октомври 2014 в 17:46 10940 50

Снимка Сергей Антонов

Преговорите между ПФ и ГЕРБ.

Патриотичният фронт е първата политическа формация, с която ГЕРБ постигна споразумение за бъдещо коалиционно управление.

При разговорите с БСП, ДПС и Реформаторския блок не бяха постигнати такива договорености.

Имаме съгласието на Патриотичният фронт за подписване на споразумение за участие в следващо управление, съобщи Румяна Бъчварова от преговорния екип на ГЕРБ след срещата с ПФ в парламента, която продължи 4.30 часа.

От името на Патриотичния фронт преговаряха лично двамата съпредседатели на коалицията - Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, плюс Поли Карастоянова и Искрен Веселинов.

От всичките 18 точки, ние постигнахме съгласие по 14 от тях, в това число по пет от тях направихме редакционни корекции, така че да се изясни смисъла по-добре, уточни Менда Стоянова от ГЕРБ.

Четирите точки, по които имат различия и то съществени са бюджетната и данъчна рамка на държавата, националната програма за енергийна ефективност, дали да има една или няколко Здравни каси и пенсионната реформа.

„За съжаление, три от тези четири теми са сериозни области, така че остава в полето на нашите евентуални бъдещи партньори да се запознаят по-детайлно с нашата програма и да излязат със становище дали могат да приемат нашите политики и да отстъпят от своите”, обясни Стоянова.

ГЕРБ и Патриотичният фронт са се обединили около създаване на отделно министерство на туризма, но имат различни идеи за развитието на този сектор.

За съжаление тези четири теми са ключови за едно правителство, коментира още Менда Стоянова.

Когато става въпрос за националния интерес, трябва да се търси общото, обяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. „Разговорите продължават. Това е една добра първа крачка”, уточни той.

Каракачанов напомни, че още в изборната нощ от ПФ са заявили, че трябва да се търси консенсус между всички български политически сили за изваждане на България от тежката икономическа криза.

Той уточни още, че двете формации са съгласни да има референдум за подкрепата за еврочленството на Турция и че трябва да има ограда по цялата граница срещу нелегалната емиграция.

„До момента излизаме с едно значително съвпадение на позициите, но в никакъв случай с краен резултат“, предупреди лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

По думите му на днешната среща са разгледани само 18-те приоритета на ГЕРБ, тъй като не е имало време да се разгледат основните приоритети в програмата на Патриотичния фронт.

„Искам да изразя задоволство от конструктивния диалог, удовлетворени сме от големия брой съвпадение на позиции”, каза още Симеонов.

Двете преговарящи групи не са обсъждали министерски постове. От Патриотичния фронт са настоявали само при кадровата политика да се наблегне на качествата на кандидатите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.10 2014 в 15:14

Голяма смехория!
Патриотичен Фронт за спасение на Гойко.

Деееба и демокрацията!

17.10 2014 в 14:18

тез шкембести и дупести педерасчета от ПФ (педерастки фронт)нали ревяха срещу онзи шизофреник Сидеров, че се бил предал на Борисов? Туй театро не стана ли много тъпо бе? Пиночет, Еврен, Патакос няма ли в таз шибана държава?

17.10 2014 в 13:23

До 38:
Не, хич не Ви е глупав въпроса, напротив.
Има разлика между "безусловна подкрепа" за ГЕРБ и след това "златно пръстче" за другите - и едни нормални преговори, когато се знае кой какво иска и докъде има съгласие.
А пък правителства на малцинството са нормални практики в мъдрите страни, когато няма толкова пълно съгласие за коалиция, но пък има частично съгласие по основни проблеми,които трябва да се рещат.Не е нужно нито да се карат, нито да се заобичат, това са дентинщини за размиване на съзнанието.
Футболът е за развлечение, но политиката не е спорт.

17.10 2014 в 09:01

Столовете на които стоят преговарящите от ГЕРБ и ДС-МВРо+нФСБ показват ясно произхода и що за 25-годишна е "промяната" в България:
http://video.media.bgnes.com/video.cache/w480h272r768/video13/b6a6882dcdf6a7e8159fbaeb88ecf309.mp4

17.10 2014 в 06:27

Новата опорна точка ПЕТимата Костоваци е, че ще бъдат конструктивна опозиция, в 43 НС.
Май БЛОКЧЕТО се разцепи окончателно.

16.10 2014 в 22:26

СКАТ никога не са били против ГЕРБ - напротив. Валери Симеонов когато стана председател на Община Бургас от името на АТАКА - веднага предаде АТАКА и премина на страната на ГЕРБ за да върти далавери. През 2009г. понеже много- малко хора гласуваха за АТАКА а ГЕРБ получи огромна подкрепа от народа, се наложи АТАКА веднага да заеме твърдата политическа позиция БЕЗУСЛОВНА подкрепа за ГЕРБ за да избегне основно две опасности за България: - Първанов да назначи служебен кабинет, след една година на политическа нестабилност и ако АТАКА не беше предложила своята ,,подкрепа", ДПС щеше да предложи а Бойко щеше да увърта но да приеме, знае се неговата зависимост от Турция по отношение на престъпната му дейност.По този начин Сидеров парира "ДПС" и "ГЕРБ" до средата на мандата - кандидат президентските избори. Правителството на ГЕРБ за три години и половина уби над 500 000 българи и прие десетки- хиляди чужденци мюсюлмани и продължи антибългарската политика на марксистите и ДПС заради което народа въстана и свали Бойко от власт. След изборните резултати на проведените предсрочни избори след това, народа гласува за БСП, ДПС, ГЕРБ и АТАКА и АТАКА се сблъска със стена от негласна коалиция на БСП/ ДПС и ГЕРБ - които също бяха свалени от народа. Сега, на предсрочните парламентарни избори, народа отново гласува за ГЕРБ, БСП и ДПС и АТАКА - представителят на България в народното ни събрание отново остава извън управлението на държавата и предложенията и отново ще бъдат бламирани от представителите на Българският враг - ,,всички останали партии".
Пожелавам успех на партия АТАКА на следващите избори!

16.10 2014 в 22:26

ГРОБ и Патриотичен фонд от ДС се разбраха. Остава АБВ и ББЦ.

16.10 2014 в 22:18

100 причини за касиране на изборите а сега агенти се договарят публично да ни спасяват от проблемите, които сами предизвикаха.

16.10 2014 в 22:06

СКАТ никога не са били против ГЕРБ - напротив. Валери Симеонов когато стана председател на Община Бургас от името на АТАКА - веднага предаде АТАКА и премина на страната на ГЕРБ за да върти далавери. През 2009г. понеже много- малко хора гласуваха за АТАКА а ГЕРБ получи огромна подкрепа от народа, се наложи АТАКА веднага да заеме твърдата политическа позиция БЕЗУСЛОВНА подкрепа за ГЕРБ за да избегне основно две опасности за България: - Първанов да назначи служебен кабинет, след една година на политическа нестабилност и ако АТАКА не беше предложила соята ,,подкрепа" ДПС щеше да предложи а Бойко щеше да увърта но да приеме, знае се неговата зависимост от Турция по отношение на престъпната му дейност.По този начин Сидеров парира "ДПС" и "ГЕРБ" до средата на мандата - кандидат президентските избори. Правителството на ГЕРБ за три години и половина уби над 500 000 българи и прие десетки- хиляди чужденци мюсюлмани и продължи антибългарската политика на марксистите и ДПС заради което народа въстана и свали Бойко от власт. След изборните резултати на проведените предсрочни избори след това, народа гласува за БСП, ДПС, ГЕРБ и АТАКА и АТАКА се сблъска със стена от негласна коалиция на БСП/ГЕРБ и ДПС - които също бяха свалени от народа. Сега, на предсрочните парламентарни избори обаче народа отново гласува за ГЕРБ, БСП и ДПС и АТАКА - представителят на България в народното ни събрание отново остава извън управлението на държавата и предложенията и отново ще бъдат бламирани от представителите на Българският враг - ,,всички останали партии".
Пожелавам успех на партия АТАКА на следващите избори!

16.10 2014 в 21:56

Червените глисти се скъсаха да пишат за другите че са агнти. Но с липсата на ум не схващат, че агентите са при тях! Започвайки от другарката Пръмова и стигайки до другаря Костов! Нали именно той разби СДС по поръчка от КГБ! А националата компания БГА "Балкан" беше разбита от два гада: Гад Зееви и гад Костов!
 
X