"В БСП да кажат истината защо паднахме от власт и кой провали мандата"

Ивайло Анев Последна промяна на 06 април 2015 в 22:15 4493 13

Бившият депутат от БСП Страхил Ангелов

Крайно време е категорично да се каже истината за това, което се случи в полумандата, който ние изкарахме – защо паднахме от власт? И кой провали мандата?

Това заяви бившият депутат от БСП Страхил Ангелов в коментар за проваления мандат на кабинета на Пламен Орешарски, който подаде оставка след повече от година протести срещу себе си.

Според него трябва да се разбере как хората, които са "скачали по площадите, онези умните и красивите", са влезли във властта.

"Те по какъв начин стигнаха дотам, кой ги финансира и т.н. – това са много важни неща за България. В противен случай, тук политическият хаос ще продължи, а и не само – ще се задълбочи", обяви социалистът пред "Фокус".

По думите му местните структури на БСП трябва да бъдат оставени да правят коалиции, които според тях ще бъдат печеливши, но след това да имат и готовност да си поемат отговорността след това, ако резултатът е неуспешен. 

„През последните години участваме в коалиции, които не дават абсолютно никаква добавена стойност, имам предвид като електорална подкрепа. Много често има партии, които участват с нас в коалиция и в крайна сметка се оказва, че са един файтон хора, а пък благодарение на нашите гласове успяват да влязат или в парламента, или в общински съвет или да имат съответните заместник-кметове. Оставам привърженик на тезата БСП да участва сама на тези избори, а вече по места как ще се формират коалиции, да зависи от местните структури“, посочи бившият депутат.

По думите му особено по места, където ръководството е едно и също от 20 години и всеки път губят избори и продължават да се самоиздигат едни и същи кандидати, това нещо трябва да му се сложи край и тези избори могат да се явят един своеобразен катарзис за партията в тази посока.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.04 2015 в 16:06

Няма нужда никой нищо да казва! Всички видяхме игрите на БСП , ДПС и позора Олигарски. Назначихте ДПС по всички етажи на властта, узаконихте циганските махали, променихте съдържанието на учебниците по история и изкарахте Левски престъпник. Накрая като за капак ДПС поиска още власт + задължителен малцинствен език по училищата, дръзнахте да им откажете, след което ДПС ви би шута с пресконференция на Местан с надеждата, че в следващото НС ще изнудват този път ГЕРБ.

07.04 2015 в 14:09

БСП панда от власт, защото тази про-Руска сбитщина е пълна с едни алчни, некадърни селяни, които не мислят за държавата а само за собствените си родове.

07.04 2015 в 11:09

Защото всяко зло рано или късно губи.

07.04 2015 в 10:06

Ама и Страхилчо бил неадекватен...Пък приличаше просто на добро наивно дете. Няма надежда за тази партия и по-добре. Аз "скачах по площадите" като хиляди други, ама нямам нищо общо с власт. Иначе едно 50-100 хиляди трябваше да сме сега в нея:).

07.04 2015 в 09:11

Този плужек защо се чувства длъжен да ни напомня за жалкото си съществуване?!

07.04 2015 в 08:25

Глупости - кой от протестиращите в влязъл във властта? Не съм чул за подобен случай.

07.04 2015 в 08:23

На 54 съм и от 1989 не съм бил на никакъв митинг. На протестите, обаче, бях. И докато си задавате въпроса кой ми е платил, потъвате. Първите дни до мен вървеше Велислава Дърева. Вие просто са НАСРАХТЕ с Пеевски, бе жокей. Мисля дори, че такива като Дърева очаяно се опитваха да ви запазят достойнството и да ви изправят гръбнака , преведен пред олигархията.

07.04 2015 в 02:18

Цветова характеристика на червен боклук ! А кои са червените бклуци, всички знаем !

07.04 2015 в 02:14

Другарят с аграрната физиономия огладня и започна да рИве. А га яде кифтеата по Сирия и словоблудстваше, ни рива!

07.04 2015 в 00:58

Червен боклук не е обида, а цветова характеристика.