"В БСП да кажат истината защо паднахме от власт и кой провали мандата"

Ивайло Анев 06 април 2015 в 22:15 4908 13

Бившият депутат от БСП Страхил Ангелов

Крайно време е категорично да се каже истината за това, което се случи в полумандата, който ние изкарахме – защо паднахме от власт? И кой провали мандата?

Това заяви бившият депутат от БСП Страхил Ангелов в коментар за проваления мандат на кабинета на Пламен Орешарски, който подаде оставка след повече от година протести срещу себе си.

Според него трябва да се разбере как хората, които са "скачали по площадите, онези умните и красивите", са влезли във властта.

"Те по какъв начин стигнаха дотам, кой ги финансира и т.н. – това са много важни неща за България. В противен случай, тук политическият хаос ще продължи, а и не само – ще се задълбочи", обяви социалистът пред "Фокус".

По думите му местните структури на БСП трябва да бъдат оставени да правят коалиции, които според тях ще бъдат печеливши, но след това да имат и готовност да си поемат отговорността след това, ако резултатът е неуспешен. 

„През последните години участваме в коалиции, които не дават абсолютно никаква добавена стойност, имам предвид като електорална подкрепа. Много често има партии, които участват с нас в коалиция и в крайна сметка се оказва, че са един файтон хора, а пък благодарение на нашите гласове успяват да влязат или в парламента, или в общински съвет или да имат съответните заместник-кметове. Оставам привърженик на тезата БСП да участва сама на тези избори, а вече по места как ще се формират коалиции, да зависи от местните структури“, посочи бившият депутат.

По думите му особено по места, където ръководството е едно и също от 20 години и всеки път губят избори и продължават да се самоиздигат едни и същи кандидати, това нещо трябва да му се сложи край и тези избори могат да се явят един своеобразен катарзис за партията в тази посока.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!