Цяла София с канализация след 4 години, нов велотунел в "Люлин"

Юлиана Ончева 18 декември 2015 в 15:42 3386 0

Цяла София ще има канализация след 4 години, предвижда бюджетът на Столична община за 2016 г. Подготвени са проекти за покриване на цялата територия на града. 

Това стана ясно на семинар за бюджета на София за догодина в Банско. В момента 30% от града е без канализационна мрежа. Средствата за почистване и поддържане на зелените междублокови пространства са увеличени с половин милион, с 50 000 повече ще има за "малки градинки", уточни за OFFNews Лорита Радева, шеф на екокомисията в СОС. 

Върху автомобилният тунел на входа на квартал "Люлин" ще се изгради втори - велотунел, обяви зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. Трасето за велосипедисти ще свърже алеята за колела по "Тодор Александров" до "Вардар" с планирана алея по бул. "Царица Йоана". 

В началото на януари започват разговори за четиригодишната програма за ремонт на вътрешно-кварталните улици, точният им списък ще бъде готов през февруари. Христов посочи още, че предстои разширението на втория метродиаметър и начало на третата линия на метрото. „Започваме с централния участък от Малък градски театър „Зад канала“ до „Красно село“. Предстоят тръжните процедури за участъка до „Овча купел“, каза още зам.-кметът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови