Цецка Цачева проверява как Държавен вестник стана притурка на в. "Телеграф"

OFFNews Последна промяна на 01 април 2015 в 18:29 7354 8

Снимка Нова тв

В студиото на Нова тв Менко Менков донесе запечатан плик, от който извади брой на Държавен вестник и брой на в. "Телеграф" и ги показа пред камерата

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева обяви началото на проверка за това как Държавен вестник се е оказал притурка на в. "Телеграф". За нея съобщи днес пресцентърът на Народното събрание.

Държавен вестник е бил разпространяван до абонатите запечатан в плик заедно с в. "Телеграф". За скандалния случай разказа адвокатът на Цветан Василев Менко Менков в интервю за Нова тв на 31 март сутринта. В студиото той показа и получения плик, в който са били вложени Държавен вестник и в. "Телеграф". Броят на "Телеграф" е от 27 март, петък. Тогава "Телеграф" е излязъл с притурка, озаглавена "Активите на КТБ: Грабежът на века - част 2".

На въпрос на водещия Виктор Николаев какво съдържа пакетът, с който Менков е влязъл в студиото Менков отговаря:

"Ще ви покажа от този пакет какво ще излезе. Така се разпространява Държавен вестник, който, знаете, е държавен орган на Република България и се издава от Народното събрание. Ние сме абонирани за Държавен вестник.

Държавен вестник се явява притурка на вестник "Телеграф", който не знам на кого е собственост. Не съм абониран за изданието на в. "Телеграф", не съм абониран и за тази притурка (бел. ред. за КТБ).

Преди бяхме получили Държавен вестник по същия начин, опакован с вестник "Телеграф", за който не сме абонирани. Попитахме разпространителската фирма защо ни изпращат вестник, за който не сме абонирани. Те отговориха, че имали договорка с издателите на вестник "Телеграф", без да посочват кои са.

Защо Държавен вестник се явява притурка на вестник "Телеграф"? Това е изключително скандално, защото Държавен вестник се чете от магистрати, адвокати, държавни служители, всякакви граждани, които искат да се информират за актуалното законодателство. Защо да четат точно това издание? Трябва ли официалният орган на Република България да се издава с нечие издание? Защо не сложат "Ню Йорк Таймс"?

Държавен вестник е притурка на вестник Телеграф - отдолу, под "Телеграф" е сложен Държавен вестник. Изключително скандално. Държавен вестник е официален орган на Република България. Изключителна манипулация. Представете си, че сте един от съдиите, които разглеждат безбройните дела, свързани с КТБ и вместо да си отворите Държавен вестник, при вас идва притурка с лика на г-н Цветан Василев, която е озаглавена "Грабежът на века - серия 2".

Това означава, че държавата разпространява с Държавен вестник нещо, което не би трябвало да разпространява."

По повод скандала днес от НС заявиха:

"Разпространението на печатното издание на „Държавен вестник” чрез абонамент и ръчна продажба се извършва след проведена открита процедура по Закона за обществените поръчки и сключен договор за възлагане на обществена поръчка.

Съгласно договора изпълнителят няма право и следи да не се влагат рекламни материали в разпространяваните от него екземпляри на „Държавен вестник”.

Председателят на Народното събрание е възложил проверка по случая и ако се установи нарушение, договорът ще бъде развален".

Разпространителската фирма, която разпространява Държавен вестник, е "Доби прес".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.04 2015 в 09:48

...просто опитен вестникар като Наско Алексов може би е допуснал грешка че ги е сложил в обща опаковка двете издания...


Ма не е грешка-а-ааааа бе мойто момче-е-еееее, ПОРЪ-Ъ-ЪЪЪЪЪЧКА е! И той съвсем съвестно я е изпъ-ъ-ъ-ъъъъъъълнил. Зер пари е взел. Качество и коректност дето се вика, клиента да е доволен.

02.04 2015 в 08:55

Цецке, иди да накърмиш бебчо Делянчо в мола, тъпа овца.

02.04 2015 в 04:09

Българио мила,земя на простаци, неспирен и мощен етвоя възход.

01.04 2015 в 20:11

Цецке ама ти не си ли знаела или чакахте някой да се разпищи по медиите иначе слушкахте Бебчо за порцийка?

01.04 2015 в 19:47

Няма нищо скандално,работил съм във вестникарска фирма и много клиенти искаха влагането на техни рекламни материали в определени издания....просто опитен вестникар като Наско Алексов може би е допуснал грешка че ги е сложил в обща опаковка двете издания...

01.04 2015 в 19:09

Госпожа Цачева да не губи "ценното" си време да вземе да набере един произволен български номер и попита как е станала работата, веднага ще и бъде отговорено. Само в един случай няма да получи отговор ако "случайно" произволния номер не е на Пеевски.

01.04 2015 в 19:07

Цецке, давай, бой по канчетата!

01.04 2015 в 18:49

Наглостта на Пеевски е безгранична, а за нашата българска простотия, науката още не е измислила мерна единица!!!