Танов: Хора със застрашени интереси са недоволни от назначаването ми

OFFNews 13 август 2014 в 19:34 4056 5

Ваньо Танов

Хора със застрашени интереси се обявяват срещу назначаването ми като шеф на Агенция „Митници“. Това заяви пред Дарик Ваньо Танов, който заемаше поста и в кабинета на ГЕРБ.

Някои хора са притеснени от проверката, която тече в момента в Агенцията и затова са несъгласни с промяната в ръководството. Недоволството срещу мен може да бъде организирано само от хора, чиито интереси са застрашени в момента, посочи Танов.

Танов беше назначен за шеф на митниците вчера със заповед на финансовия министър Румен Порожанов.

Ваньо Танов стана известен с изтеклия разговор с бившия премиер Бойко Борисов относно проверка в пивоварната на починалия вече Михаил Михов - Мишо Бирата - случаят "Ало, Ваньо".

Двама главни прокурори разгледаха тези разговори и двата пъти са прекратявани проверките, категоричен е Танов.
По повод недоволството от страна на партии и граждански организации за неговото назначение, Танов обяви, че не би се оттеглил от поста.

Относно задачите, които си поставя като шеф на Агенция „Митници“ Ваньо Танов каза: „Сега гледам какви са приходите. Какво е заболяване и какво лекарство трябва. Аз разбирам, че някои хора са много притеснени какво ще излезе и организират”.

По-рано днес премиерът проф. Георги Близнашки заяви, че причината да бъде назначен Танов на поста е, че не са имали време да търсят силна кандидатура. В същото време лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се разграничи от назначенията на служебния кабинет и посочи, че ГЕРБ не е изпратила нито един човек в служебното правителство.

„Ако има такива, които са участвали в нашето управление като експерти и сега са поканени от този кабинет, си е лично тяхно решение и не е съгласувано с мен”, категоричен е Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови