Танов: Хора със застрашени интереси са недоволни от назначаването ми

OFFNews Последна промяна на 13 август 2014 в 19:34 3331 5

Ваньо Танов

Хора със застрашени интереси се обявяват срещу назначаването ми като шеф на Агенция „Митници“. Това заяви пред Дарик Ваньо Танов, който заемаше поста и в кабинета на ГЕРБ.

Някои хора са притеснени от проверката, която тече в момента в Агенцията и затова са несъгласни с промяната в ръководството. Недоволството срещу мен може да бъде организирано само от хора, чиито интереси са застрашени в момента, посочи Танов.

Танов беше назначен за шеф на митниците вчера със заповед на финансовия министър Румен Порожанов.

Ваньо Танов стана известен с изтеклия разговор с бившия премиер Бойко Борисов относно проверка в пивоварната на починалия вече Михаил Михов - Мишо Бирата - случаят "Ало, Ваньо".

Двама главни прокурори разгледаха тези разговори и двата пъти са прекратявани проверките, категоричен е Танов.
По повод недоволството от страна на партии и граждански организации за неговото назначение, Танов обяви, че не би се оттеглил от поста.

Относно задачите, които си поставя като шеф на Агенция „Митници“ Ваньо Танов каза: „Сега гледам какви са приходите. Какво е заболяване и какво лекарство трябва. Аз разбирам, че някои хора са много притеснени какво ще излезе и организират”.

По-рано днес премиерът проф. Георги Близнашки заяви, че причината да бъде назначен Танов на поста е, че не са имали време да търсят силна кандидатура. В същото време лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се разграничи от назначенията на служебния кабинет и посочи, че ГЕРБ не е изпратила нито един човек в служебното правителство.

„Ако има такива, които са участвали в нашето управление като експерти и сега са поканени от този кабинет, си е лично тяхно решение и не е съгласувано с мен”, категоричен е Борисов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.08 2014 в 01:56

Спря ли Мишо Бирата? Имаше ли "Ало Ваньо"? Залови ли наркотици?

Тоя може да го хвалите на бабите си на село

14.08 2014 в 01:12

какво ДС? Тоя пич е бил редови полицай до 1990-а, чак 92-а май отива на ръководен пост и то в Русе...до София докато изкласи.....иначе сигурно е интригант. Сигурно за да стигне от редови полицай до шеф на БОП или Митници...обаче ДС????

Ето и статискитка за митниците file:///Users/kiril/Downloads/_cigarettes_7_2014_pr.pdf_.pdf

88 милиона къса задържани 2012-а, 44 милиона 2013-а, до края на Юли 21 милиона за 2014....ми какво да кажем когато Танов е бил шефче 2 пъти по-ефективна е била службата....достатъчно ли е? Вероятно не. Ама сега са 2 пъти и повече по-зле от колкто са били докато Танов е бил там.....

Хайде у лево с глупостите.

14.08 2014 в 00:31

Със застрашени интереси беше Мишо Бирата, ама той вече няма такива, както и цялата му рода до 9-то коляно -> партизани в действие!!!

13.08 2014 в 21:51

бах му мамата - аз съм имал застрашени интереси !?

МИЛИЦИОНЕРИЯ ИС БАК !!!

найс, а ?

13.08 2014 в 20:29

Сигурно има и такива. Комунистите от ГЕРБ мачкат другите комунисти от БСП. Но срещу това лайненце има хора които от 25 години се борят за лустрация и не приемат тезата, че в България няма достойни хора които не са били агенти на комунистическото ДС. Лустрацията обаче вече трябва да обхваща не само агентите и щатните офицери на ДС - трябва да обхваща и всеки който е назначава такива хора на ръководни позиции!