Бареков: С връщането на Танов в митниците Борисов връща рекета

OFFNews 12 август 2014 в 14:47 2333 11

Николай Бареков

Борисов (лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов) върна рекета срещу бизнеса с назначаването на Ваньо Танов в Митниците, което е нагла демонстрация.

Това коментира лидерът на България без цензура (ББЦ) Николай Бареков по повод новината, дошла от финансовия министър Румен Порожанов, че начело на Агенция "Митници" отново ще бъде поставен Ваньо Танов.

"Ваньо Танов дължи обяснения пред обществото и прокуратурата защо под натиска на бившия премиер Бойко Борисов принуждаваше служителите си в данъчното ведомство да прекратяват данъчни проверки на производители на спиртни напитки и защо се превърна в маша за рекет на г-н Борисов.

Това назначение показва, че влиянието на Бойко Борисов в служебния кабинет е много голямо и не може да бъде скрито. С връщането на Танов безпардонно се демонстрира наглостта, с която ГЕРБ и Борисов се връщат във властта", смята Бареков.

Новият политик попита защо предишният парламент потули истината за това имало ли незаконно варене на спирт във фабриката, чиято проверка е спряна след уговорката между Борисов и Първанов (Георги Първанов, бивш президент и настоящ лидер на АБВ).

Николай Бареков очаква реакцията на Протестна мрежа, Реформаторския блок и дори на БСП срещу връщането на Танов в митниците. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!