Светият синод връчва високи отличия на Борисов и Сакскобургготски

OFFNews Последна промяна на 02 май 2015 в 08:43 4932 13

Патриарах Неофит на посещение при Бойко Борисов в правителствена болница.

Премиерът Бойко Борисов и бившият премиер Симеон Сакскобургготски ще бъдат удостоени с високи църковни отличия от Светия синод днес. 

Патриарх Неофит ще отслужи днес в Плиска тричасова Света литургия по повод 1145-годишнината от основаването на самостойна Българска православна църква и 1150 години от покръстването на българския народ.

След патриаршеската служба ще бъдат връчени ордени на премиера Бойко Борисов - на името на Свети цар Борис Първи Михаил, както и на Симеон Сакскобургготски - на името на Свети Иван Рилски.

Решението Борисов да бъде отличен бе взето на заседание на Светия Синод на 11 март.

На 30 март пък Светият синод обяви официално Сакскобургготски за цар на българите.

На свое заседание митрополитите решиха на всяко богослужение да се споменава бившия премиер като „благоверен цар на българите Симеон”. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.05 2015 в 17:45

Понеже Плевнелиев не награждава с ордени слугите на ДС ,те се хванаха с ченгетата от Светия синод.И ако някой се интересува кои са били доносниците на ДС,кои са слугите на ДС,да си отвори страничката на всичките наградени с орден "Стара планина"от ченгето гоце и сега новият списък на "двамката " наградени от Светия синод...След тази поредна простотия има ли още някой,който да иска да ходи на църква.

02.05 2015 в 14:21

За ко ги кичите тези муфлони, бе? Че са изкуфели и те като духовните старци?
То единия си е по рождение така...

02.05 2015 в 12:01

Та бяхме ченгета,заклели се във вечна вярност към делото и идеите на БКП-то,та тогава,Църквата беше исконен враг.Сега,комунистите като ББ,първи вярващи.Пък и само той да беше. Гоце в черква,напр. Сакса. ..Добър чиляк, вярващ, ти да видиш. ...вярва на парите и сбственото и на фамилията, благополучие. Българско риалити перверзно. Досущ като Доган с орден Стара планина. .......

02.05 2015 в 11:37

абе не трябва ли данс да обърне внимание на тоя кънчо - с тия призиви се класира в глава национално предателство и пропаганда в полза на чужди (вражески нам) сили ?

02.05 2015 в 11:12

Браво, тиквоций по хавлия при попската гювендия. Попски мекерета, политически пачаври, мадридския козел де обръсти горите на българия, все отбор червени боклуци на БКП - ДС - КГБ изродите, браво, ура! Да живечт всички БКП - по цялата планета и на лилипутин КГБ - та! Срам и позор за България и тъпата рая, резил! Сега остава доган и местан архонти да направят птеродактила мая папеса, та и в книгата на Гинес да влезем, гадни и жалки гниди червени, мутротия и простотия без край!

02.05 2015 в 11:04

1150 години от Покръстването на България ... Приели сме покръстването от Рим /от епископ Формоза и дякона Мартин/... и е започнала "евроинтеграцията".... обаче княз Борис поискал да бъде изпратен за български архиепископ дякон Мартин (по-сетнешен папа Мартин І) ... и започнали проблемите.

02.05 2015 в 10:53

УТОЧНЕНИЕ! НА Бойко Борисов и Симеон Борисов ще бъдат връчени почетни знаци (медАли, пЕтали, по - точно - значки, тенекийки), които от незнание или парвенюшка суета са наречени "ордени". Ще бъдат ДЕКОРИРАНИ, демек - украсени със съответните тененкии! В ОРДЕН (общество с определен порядък, ред - orden, ordem) - СЕ ПРИЕМА а знакът на ордена служи за показване,деклариране членството и положението в йерархията!! Това - първо! Второ - приемането в даден орден става по процедура - от упълномощено и овластено лице на обществото (ордена)!! Болгарский, проститутский болшевиковизантийский ченгесаропедерязкий "патриарх" няма тази процедурна власт, тези права и тази - морална най паче сила - да приема когото и да е кудето и да е освен в хамама на дедо Николай Педрязопловдивский, Златолюбивий. Или в джакузито на свещоливницата:)) Тези ордени имат същата стойност както и ако вие, примерно, читатели, живеещи на третия етаж - си учредите "орден на асаньора" или "орден на стълбището". Спокойно може да изработят една шарена петала в стил "Стари Калинов-кич" или "седмохуен петохуйник" и декорирания с нея едновременно да става "тамплиерин-православец, архонт-кебап, ротариано-хомосексуалец и масонин-каквато-си-иска-степен"!!

02.05 2015 в 09:35

Тези ордени говорят много лошо за Борисов! Че е путинска марионетка.
За царя никой не се е и съмнявал.

ДС-КГБ Синода обаче без да иска направи голям комплимент на Плевнелиев!
Имаме си поне президент!

02.05 2015 в 09:30

Кънчо, а защо не и за на майка ти катеричката?

02.05 2015 в 09:30

другарю путинудеров, нали религията беше опиум за народите? кога обърнахте и другата буза (задна) към религията ?!?!?

Иначе нищо ново, само дето синода не е свети, по скоро ДС синод.Ше връчи ордени именни железного Феликса на редовите дс агент буда и кгб агента симеон

гнус!